+48 91 462 23 23
biuro@s-und-s.pl
Produkty
Filtry i membrany
Jednostki filtracyjne
Filtracja mikrobiologiczna
Produkty specjalne
Mikropłytki
Aplikacje
Filtracja laboratoryjna
Monitoring powietrza
Monitoring wody
Analizy gleby
Analizy cementu
Przemysł wydobywczy
Analiza mikroplastiku
Support
e-Katalog Whatman
Filtr Selector
Metody i normy
Jak dobrać filtr?
Jak zamawiać?
Materiały do pobrania
O nas
Aktualności
Zrównoważony rozwój
Covid-19
Historia
Kontakt
Metody i normy
Poszukujesz produktu dla swojej aplikacji wykonywanej według określonej normy? Dobrze trafiłeś! Poniższa tabela ułatwi Ci znalezienie praduktu Whatman przeznaczonego dokładnie dla Twojej analizy. Pamiętaj, że zawsze możesz
skontaktować się z naszymi specjalistami
, którzy pomogą Ci w wyborze.
Metoda
Nazwa metody
Typ próbki
Technika analityczna
Polecany produkt
AOAC 2000.11
Polidekstroza
Produkt spo
ż
ywczy og
ó
lnie
HPAEC-PAD
Puradisc 13 PTFE. 0.2
µ
m
AOAC 2001.03
B
ł
onnik
Produkt spo
ż
ywczy og
ó
lnie
Grawimetria enzymatyczna i chromatografia cieczowa
Puradisc 13 PES. 0.2
µ
m
AOAC 2004.07
Witamina B6
Preparaty dla niemowl
ą
t
HPLC
Puradisc Nylon. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
Saksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
NeoSaksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
dcSaksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
Gonyautoksyna I - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
Gonyautoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
Gonyautoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
Gonyautoksyna IV - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
Gonyautoksyna V - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
Gonyautoksyna VI - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
dcGonyautoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
dcGonyautoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
Ciguatoksyna I - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
Ciguatoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
?
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
Ciguatoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2005.06
Ciguatoksyna IV - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcj
ą
fluorescencyjn
ą
)
Puradisc PES. 0.45
µ
m
AOAC 2011.02
Saksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
NeoSaksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
dcSaksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
Gonyautoksyna I - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
Gonyautoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
Gonyautoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
Gonyautoksyna IV - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
Gonyautoksyna V - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
Gonyautoksyna VI - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
dcGonyautoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
dcGonyautoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
Ciguatoksyna I - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
Ciguatoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
Ciguatoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.02
Ciguatoksyna IV - toksyny z grupy saksytoksyn
Ż
ywe i surowe ma
łż
e
HPLC
Puradisc Nylon. 0.2
µ
m
AOAC 2011.10
Witamina B12
Preparaty dla niemowl
ą
t
HPLC
Grade 2V
AOAC 2011.18
Inozytol
Preparaty dla niemowl
ą
t
LC-pulsed amperometry (chromatografia cieczowa z amperometri
ą
)
Puradisc Nylon
AOAC 2011.20
Nukleotydy ca
ł
kowite
Preparaty dla niemowl
ą
t
LC
Puradisc FP30
/
Puradisc 13 CA
lub
RC
AOAC 2011.25
B
ł
onnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny
Produkt spo
ż
ywczy og
ó
lnie
Enzymatyczno-grawimetryczna chromatografia cieczowa wysokoci
ś
nieniowa
Puradisc PVDF
AOAC 2012.10
Witamina E
Preparaty dla niemowl
ą
t
HPLC
Membrany nylonowe 0.45
µ
m
AOAC 2012.10
Witamina A (palmitynian retinylu) i jej octan
Preparaty dla niemowl
ą
t
HPLC
Membrany nylonowe 0.45
µ
m
AOAC 2012.15
Jod (w produktach mlecznych)
Preparaty dla niemowl
ą
t
ICP-MS
Puradisc GD1
AOAC 2012.16
Kwas pantotenowy
Preparaty dla niemowl
ą
t
UHPLC-MS/MS
Grade 597 1/2
AOAC 2012.22
Witamina C
Preparaty dla niemowl
ą
t
HPLC-UV
Grade 597 1/2
AOAC 2016.02
Biotyna
Preparaty dla niemowl
ą
t
HPLC-UV
GF/A
AOAC 2016.05
Witamina D
Preparaty dla niemowl
ą
t
LC-MS
Puradisc 13 PTFE. 0.2
µ
m
AOAC 900.02
Popi
ół
Cha
ł
wa pistacjowa
Grawimetria
Grade 41
AOAC 900.02D
Popi
ół
rozpuszczalny w kwasie
Pasta daktylowa
Grawimetria. obliczeniowo
Grade 41
AOAC 920.03
Azot w aminokwasach
Sos rybny
Oznaczanie formaldehydu metod
ą
miareczkow
ą
Grade 2
AOAC 920.04
Azot w aminokwasach
Sos rybny
Oznaczanie formaldehydu metod
ą
miareczkow
ą
Grade 2
AOAC 920.39C
T
ł
uszcz surowy
Odt
ł
uszczona m
ą
czka kukurydziana i grys kukurydziany
Grawimetria (ekstrakcja eterem)
Gilzy celulozowe
AOAC 920.39C
T
ł
uszcz surowy
M
ą
ka z prosa per
ł
owego
Grawimetria (ekstrakcja eterem)
Gilzy celulozowe
AOAC 920.39C
T
ł
uszcz surowy
M
ą
ka z sorga
Grawimetria (ekstrakcja eterem)
Gilzy celulozowe
AOAC 920.39C
T
ł
uszcz surowy
Ziarna sorga
Grawimetria (ekstrakcja eterem)
Gilzy celulozowe
AOAC 920.39C
T
ł
uszcz surowy
Ca
ł
e i ob
ł
uszczone ziarna prosa per
ł
owego
Grawimetria (ekstrakcja eterem)
Gilzy celulozowe
AOAC 920.39C
T
ł
uszcz surowy
Ś
ruta kukurydziana
Grawimetria (ekstrakcja eterem)
Gilzy celulozowe
AOAC 920.44
Skrobia
M
ą
ka z sago
Grawimetria
Grade 52
AOAC 920.80
T
ł
uszcz mleczny
Czekolada i produkty czekoladowe
Miareczkowanie/Destylacja
Grade 589/2
AOAC 924.53
Kwasowo
ść
Cha
ł
wa pistacjowa
Miareczkowanie
GF/B
AOAC 925.41B
T
ł
uszcz mleczny
Membrany RC. 0.45
µ
m
Miareczkowanie/Destylacja
Grade 589/2
AOAC 934.06
Wilgotno
ść
Daktyle
Grawimetria (piec pr
óż
niowy)
GF/B
AOAC 934.06
Wilgotno
ść
Suszone morele
Grawimetria (piec pr
óż
niowy)
GF/B
AOAC 934.06
Wilgotno
ść
Pasta daktylowa
Grawimetria
GF/B
AOAC 934.06
Wilgotno
ść
Pasta daktylowa
Grawimetria
GF/F
AOAC 939.05
Kwasowo
ść
t
ł
uszczu
M
ą
ka pszenna
Miareczkowanie
Gilzy celulozowe
AOAC 939.05
Kwasowo
ść
M
ą
ka z sago
Miareczkowanie
Grade 2V
AOAC 944.12
Kwas foliowy
Produkty spo
ż
ywcze specjalne
Mikrotesty biologiczne
Grade 2
AOAC 944.13
Nikotynamid w mlecznych produktach spożywczych
Produkty spo
ż
ywcze specjalne
Mikrotesty biologiczne
Grade 41
AOAC 945.34
T
ł
uszcz mleczny
Czekolada i produkty czekoladowe
Miareczkowanie/Destylacja
Grade 589/2
AOAC 945.38F
T
ł
uszcz surowy
Odt
ł
uszczona m
ą
czka kukurydziana i grys kukurydziany
Grawimetria (ekstrakcja eterem)
Gilzy celulozowe
AOAC 945.38F
T
ł
uszcz surowy
M
ą
ka z prosa per
ł
owego
Grawimetria (ekstrakcja eterem)
Gilzy celulozowe
AOAC 945.38F
T
ł
uszcz surowy
M
ą
ka z sorga
Grawimetria (ekstrakcja eterem)
Gilzy celulozowe
AOAC 945.38F
T
ł
uszcz surowy
Ziarna sorga
Grawimetria (ekstrakcja eterem)
Gilzy celulozowe
AOAC 945.38F
T
ł
uszcz surowy
Ca
ł
e i ob
ł
uszczone ziarna prosa per
ł
owego
Grawimetria (ekstrakcja eterem)
Gilzy celulozowe
AOAC 945.38F
T
ł
uszcz surowy
Ś
ruta kukurydziana
Grawimetria (ekstrakcja eterem)
Gilzy celulozowe
AOAC 945.74
Kwas pantotenowy/produkty modyfikowane
Produkty spo
ż
ywcze specjalne
Mikrotesty biologiczne
Grade 41
AOAC 950.49
Popi
ół
Wi
ó
rki kokosowe
Grawimetria
Grade 41
AOAC 950.85N
Krzemionka (koloidalna. krzemian wapnia)
Produkty spo
ż
ywcze o niskiej zawarto
ś
ci sodu
Grawimetria
Grade 40
AOAC 955.04D
Bia
ł
ka
Produkty z bia
ł
ka sojowego
Miareczkowanie. Analiza Kjeldahla
Łó
deczki wagowe Kjeldahla
AOAC 955.04D
Bia
ł
ka
Produkty z białka roślinnego
Miareczkowanie. Analiza Kjeldahla
Łó
deczki wagowe Kjeldahla
AOAC 960.40
Mied
ź
Mas
ł
o
Fotometria. ditiokarb
Grade 41
AOAC 960.40
Mied
ź
Produkty z t
ł
uszczem mlecznym
Fotometria. ditiokarb
Grade 41
AOAC 961.14
Nikotynamid
Produkty spo
ż
ywcze specjalne
Kolorymetria
Grade 2V
AOAC 961.15
Witamina B6
Produkty spo
ż
ywcze specjalne
Mikrotesty biologiczne
Grade 40
AOAC 963.15
T
ł
uszcz
Kakao (w kakao)
Grawimetria (ekstrakcja Soxhleta)
Gilzy celulozowe 33 x 80mm
AOAC 963.15
T
ł
uszcz
Cha
ł
wa pistacjowa
Grawimetria
Gilzy 33 x 80mm
AOAC 963.15
Zawarto
ść
lipid
ó
w
Tempe
Grawimetria (ekstrakcja Soxhleta)
Gilzy 33 x 80mm
AOAC 965.33
Liczba nadtlenkowa
Produkty z t
ł
uszczem mlecznym (bezwodny t
ł
uszcz mleczny)
Miareczkowanie
Grade 4
AOAC 967.21
Kwas L-askorbinowy (jako dodatek)
Soki owocowe i nektary
Metoda indofenolowa
Grade 2V
AOAC 967.21
Witamina C
Produkty spo
ż
ywcze specjalne
Kolorymetria (dichloroindofenol)
Grade 2V
AOAC 967.22
Witamina C (kwas dehydroaskorbinowy i askorbinowy)
Soki owocowe i nektary
Mikrofluorometria
Grade 2V
AOAC 967.22
Witamina C
Produkty spo
ż
ywcze specjalne
Mikrofluorometria
Grade 2V
AOAC 970.59
Naturalne aubstancje sta
ł
e rozpuszczalne zawarte w pomidorach
Przetworzone koncentraty pomidorowe
Refraktometria
Grade 2V
AOAC 970.59
Substancje sta
ł
e rozpuszczalne zawarte w pomidorach
Przetworzone koncentraty pomidorowe
Refraktometria
Grade 2V
AOAC 970.65
Ryboflawina
Produkty spo
ż
ywcze specjalne
Fluorometria
Grade 41
AOAC 971.33
Zanieczyszczenia mineralne (piasek)
Niekt
ó
re warzywa w puszkach
Grawimetria
Grade 41
AOAC 971.33
Zanieczyszczenia mineralne
Truskawki w puszkach
Grawimetria
Grade 41
AOAC 971.33
Zanieczyszczenia mineralne
Og
ó
rki kiszone
Grawimetria
Grade 41
AOAC 971.33
Zanieczyszczenia mineralne (piasek)
Przetworzone koncentraty pomidorowe
Grawimetria
Grade 41
AOAC 971.33
Zanieczyszczenia mineralne
Szybko mro
ż
one owoce i warzywa: jagody. por i marchew
Grawimetria
Grade 41
AOAC 973.28
Sorbitol
Rodzynki
Chromatografia gazowa
Gilzy celulozowe
AOAC 973.31
Azotyny. s
ó
l potasowa i/lub sodowa
Wo
ł
owina w puszkach
Kolorymetria
Grade 41
AOAC 973.31
Azotyny
Gotowane peklowane mi
ę
so siekane
Kolorymetria
Grade 41
AOAC 973.31
Azotyny
Szynka peklowana gotowana
Kolorymetria
Grade 41
AOAC 973.31
Azotyny
Gotowana peklowana
ł
opatka wieprzowa
Kolorymetria
Grade 41
AOAC 973.31
Azotyny. s
ó
l potasowa i/lub sodowa
Mi
ę
so obiadowe
Kolorymetria
Grade 41
AOAC 975.36
Aflatoksyny
Orzeszki ziemne (przeznaczone do dalszego przetwarzania)
Detekcja minikolumnowa Romera
Grade 4
AOAC 976.15
Kwas cytrynowy
Ser
Fotometria
Grade 540
AOAC 977.13
Histamina
Ryby i produkty rybne
Fluorymetria
Grade 2V
AOAC 979.18
Aflatoksyny
Orzeszki ziemne (przeznaczone do dalszego przetwarzania)
Detekcja minikolumnowa Holaday-Velasco
Grade 4
AOAC 983.16
Sorbiniany
Przetworzone owoce i warzywa
Chromatografia gazowa
Grade 1
AOAC 984.13
Surowe bia
ł
ka
Pasta gochujang
Analiza Kjeldahla
Łó
deczki wagowe Kjeldahla
AOAC 985.26
Ca
ł
kowita zawarto
ść
cia
ł
sta
ł
ych
Soki owocowe i nektary
Oznaczanie grawimetryczne
Bibu
ł
a do badania wilgotno
ś
ci
AOAC 985.31
Ryboflawina
Preparaty dla niemowl
ą
t
Fluorymetria
Grade 41
AOAC 985.32
Witamina B6
Preparaty dla niemowl
ą
t
Mikrotesty biologiczne
Grade 40
AOAC 985.34
Niacyna
Preparaty dla niemowl
ą
t
Mikrotesty biologiczne i turbidymetria
Bezpopiołowe ścinki filtracyjne
AOAC 985.35
Mied
ź
Produkty spo
ż
ywcze zawieraj
ą
ce kazein
ę
Absorpcyjna spektrometria atomowa
Bezpopiołowe ścinki filtracyjne
AOAC 985.35
Mied
ź
Serwatka w proszku
Absorpcyjna spektrometria atomowa
Bezpopiołowe ścinki filtracyjne
AOAC 985.35
Wap
ń
Preparaty dla niemowl
ą
t
P
ł
omieniowa absorpcyjna spektrometria atomowa
Bezpopiołowe ścinki filtracyjne
AOAC 985.35
Cynk
Preparaty dla niemowl
ą
t
P
ł
omieniowa absorpcyjna spektrometria atomowa
Bezpopiołowe ścinki filtracyjne
AOAC 986.13
Kwas cytrynowy (jako dodatek)
Soki owocowe i nektary
HPLC
Membrany RC. 0.45
µ
m
AOAC 986.13
Kwas chinowy. jab
ł
kowy i cytrynowy w napojach z soku
ż
urawinowego i jab
ł
kowego (jako sk
ł
adniki i dodatki)
Soki owocowe i nektary
HPLC
Membrany RC. 0.45
µ
m
AOAC 986.27
Tiamina
Preparaty dla niemowl
ą
t
Fluorymetria
Grade 41
AOAC 988.05
Zawarto
ść
bia
ł
ka
Niefermentowane produkty sojowe
Miareczkowanie. analiza Kjeldahla
Łó
deczki wagowe Kjeldahla
AOAC 988.05
Zawarto
ść
bia
ł
ka
Tempe
Miareczkowanie. analiza Kjeldahla
Łó
deczki wagowe Kjeldahla
AOAC 991.31
Aflatoksyny
Orzeszki ziemne (surowe)
Kolumny do chromatografii powinowactwa (Aflatest)
Grade 2V
AOAC 992.03
Witamina E
Preparaty dla niemowl
ą
t
HPLC
Membrany Spartan RC
AOAC 992.05
Kwas foliowy
Preparaty dla niemowl
ą
t
Mikrotesty biologiczne
Grade 2V
AOAC 992.07
Kwas pantotenowy
Badania uzupe
ł
niaj
ą
ce
Mikrotesty biologiczne
Grade 50
AOAC 992.24
Jod (w produktach mlecznych)
Badania uzupe
ł
niaj
ą
ce
Ion-selective potentiometry
Grade 541
AOAC 992.26
Witamina D (D3. preparaty mleczne dla niemowl
ą
t)
Produkty spo
ż
ywcze specjalne
Chromatografia cieczowa
Membrany Spartan RC. 0.45
µ
m
AOAC 993.05
Kwas jab
ł
kowy (jako dodatek)
Soki owocowe i nektary
Oznaczanie enzymatyczne i HPLC
Membrany RC. 0.45
µ
m
AOAC 993.05
Oznaczanie zawarto
ś
ci kwasu L-jab
ł
kowego w ca
ł
kowitym kwasie jab
ł
kowym w sokach jab
ł
kowych
Soki owocowe i nektary
Oznaczanie enzymatyczne i HPLC
Membrany RC. 0.45
µ
m
AOAC 993.17
Aflatoksyny
Orzeszki ziemne (surowe)
Chromatografia cienkowarstwowa
Grade 2V
AOAC 993.20
Zawarto
ść
jodu (IV)
Nierafinowane mas
ł
o shea
Miareczkowanie Wijsa
Grade 541
AOAC 993.20
Zawarto
ść
jodu (IV)
Okre
ś
lone t
ł
uszcze zwierz
ę
ce
Miareczkowanie Wijsa
Grade 541
AOAC 993.20
Zawarto
ść
jodu (IV)
Okre
ś
lone oleje ro
ś
linne
Miareczkowanie Wijsa
Grade 541
AOAC 993.20
Zawarto
ść
jodu (IV)
Oliwa z oliwek i oliwa z wyt
ł
oczyn z oliwek
Miareczkowanie Wijsa
Grade 541
AOAC 993.27
Odchody ssak
ó
w
Kminek
Detekcja enzymatyczna
Grade 1
AOAC 993.27
Odchody ssak
ó
w
Tymianek
Detekcja enzymatyczna
Grade 1
AOAC 993.27
Odchody ssak
ó
w
Czerny. bia
ł
y i zielony pieprz
Detekcja enzymatyczna (dla pieprzu ziemnego)
Grade 1
AOAC 994.11
Oznaczanie kwasu benzoesowego jako markera w soku pomara
ń
czowym
Soki owocowe i nektary
HPLC
Puradisc TF. 0.45
µ
m
AOAC 995.03
Kapsaicyna
Pasta gochujang
HPLC
Membrany Spartan RC
AOAC 995.05
Witamina D
Preparaty dla niemowl
ą
t
HPLC-UV
Membrany Spartan RC
AOAC 995.06
Kwas D-jab
ł
kowy w soku jab
ł
kowym
Soki owocowe i nektary
HPLC
Membrany RC. 0.45
µ
m
AOAC 995.16
β-(1-3)(1-4)-D-glukany
Produkty spo
ż
ywcze og
ó
lnie
Analiza enzymatyczna
Grade 41
AOAC 996.16
Selen
Preparaty dla niemowl
ą
t
P
ł
omieniowa Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna z technik
ą
generacji wodork
ó
w (HGAAS)
Grade 1
AOAC 997.08
Fruktany (oligofruktozy. inulina. hydrolizowana inulina. polifruktozy. fruktooligosacharydy)
Produkty spo
ż
ywcze og
ó
lnie
Analiza enzymatyczna i HPAEC-PAD
GF/F
AOAC 999.03
Fruktany (oligofruktozy. inulina. hydrolizowana inulina. polifruktozy. fruktooligosacharydy)
Produkty spo
ż
ywcze og
ó
lnie
Analiza enzymatyczna i kolorymetryczna
Grade 1
AOAC 999.05
Naryngina i neohesperydyna
Sok pomara
ń
czowy
HPLC
GD/X Nylon 25mm 0.45
µ
m
AOAC 999.14
Cholina
Preparaty dla niemowl
ą
t
Analiza enzymatyczna i kolorymetryczna
Grade 2
AOAC 999.15
Witamina K
Badania uzupe
ł
niaj
ą
ce
HPLC z kolumn
ą
C30 do oddzielenia izomer
ó
w cis- i trans-
Membrany RC. 0.45
µ
m
ASBC Barley 3A
Energia kie
ł
kowania
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 3621. 140x200
ASBC Barley 3C
Zdolno
ść
do kie
ł
kowania
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 90-mm
ASBC Barley 6
Ekstrakt
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Barley 7A
Bia
ł
ka
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Barley 8
Potencjalna siła diastatyczna
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 11A
Bia
ł
ka
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Beer 1B
Pr
ó
bkowanie
Piwo
Odgazowanie
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 20A
Wap
ń
Piwo
Miareczkowanie
Grade 40. 240-mm
ASBC Beer 20C
Wap
ń
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 21B
Dwutlenek siarki
Piwo
Segmentowa analiza przep
ł
ywu
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 23E
Gorycz
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45µm. PTFE
GD/X 0.45µm. PTFE
Mini-Uniprep. PTFE. 0.45
µ
m
ASBC Beer 29
Substancje lotne
Piwo
Chromatografia gazowa
Grade 4. 240-mm
ASBC Beer 2B
Ci
ęż
ar w
ł
a
ś
ciwy
Piwo
G
ę
sto
ś
ciomierz cyfrowy
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
ASBC Beer 3
Ekstrakt pozorny
Piwo
G
ę
sto
ś
ciomierz cyfrowy
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
ASBC Beer 31
Wolny azot aminowy
Piwo
Segmentowa analiza przep
ł
ywu
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 32
Lepko
ść
Piwo
Grawimetria
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
ASBC Beer 33
Kaloryczno
ść
Piwo
Odgazowanie
Grade 2V. 240-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
ASBC Beer 39C
Chlorki
Piwo
Miareczkowanie
Grade 4. 240-mm
ASBC Beer 41B
W
ę
glowodany
Piwo
HPLC
Pop-Top Disc Filter Holder. 13-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
ASBC Beer 42
Glin
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 4. 240-mm
ASBC Beer 43
Aniony (chlorkowe. fosforanowe i siarczanowe)
Piwo
Chromatografia jonowa
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
Anotop IC 25. 0.2-µm
ASBC Beer 4D
Alkohol
Piwo
Chromatografia gazowa
Grade 114V. 240-mm
ASBC Beer 4F
Alkohol
Piwo
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 4G
Alkohol
Piwo
Spektroskopia w bliskiej podczerwieni
Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 8A
Kwasowo
ść
ca
ł
kowita
Piwo
Miareczkowanie
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
ASBC Brewers Grains 4A and 4B
Ekstrakt dost
ę
pny
Piwo
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Brewers Grains 5A and 5B
Ekstrakt rozpuszczalny
Piwo
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Cereals 4
Zawarto
ść
lipid
ó
w
Piwo
Analiza Soxhleta
Gilzy celulozowe. 22x80
ASBC Cereals 5
Ekstrakt
Piwo
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Cereals 6
Bia
ł
ka
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Filter Aids 4
Ż
elazo
Piwo
Grawimetria
Grade 1. 240-mm
ASBC Hops 14
α-Kwasy i β-kwasy
Piwo (chmiel)
HPLC
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
ASBC Hops 15
Iso-α-kwasy
Piwo (chmiel)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. PES
GD/X 0.45-µm. PES
Mini-Uniprep. PES. 0.45
µ
m
ASBC Hops 16
Iso-α. α- i β-kwasy
Piwo (chmiel)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
ASBC Hops 3
Mszyce
Piwo (chmiel)
Grawimetria
Grade 8 Ruled. 70-mm
ASBC Hops 9C and 9D
Izomeryzowane ekstrakty chmielu
Piwo (chmiel)
HPLC
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
ASBC Malt 10C
N-Nitrozoaminy
Piwo (s
łó
d)
Chromatografia gazowa
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 11
Dwutlenek siarki
Piwo (s
łó
d)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 14
Prekursor siarczku dimetylu
Piwo (s
łó
d)
Chromatografia gazowa
Grade 1V. 320-mm
ASBC Malt 16
Aktywno
ść
enzymatyczna lipoksygenazy
Piwo (s
łó
d)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 4
Ekstrakt
Piwo (s
łó
d)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 6A and 6B
Si
ł
a diastatyczna
Piwo (s
łó
d)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 7 A and B
α- Amylaza
Piwo (s
łó
d)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 7 C and D
α- Amylaza
Piwo (s
łó
d)
Zautomatyzowana analiza przep
ł
ywu
Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 8
Bia
ł
ka
Piwo (s
łó
d)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Malt 9
Kolor karmelu
Piwo (s
łó
d)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Microbiological Control 1D
Pr
ó
bkowanie powietrza
Piwo
Mikrobiologia
Filtry membranowe sterylne 0.45-
µ
m. (0.2-
µ
m alternatywnie
)
ASBC Microbiological Control 2B
Detekcja
Piwo
Mikrobiologia
Filtry membranowe. 0.45-µm. sterylne
ASBC Microbiological Control 2C
Detekcja
Piwo
Mikrobiologia
Filtry membranowe. 0.45µm. z octanu celulozy lub azotanu celulozy z siateczk
ą
sterylne
ASBC Microbiological Control 5
Hodowla
Piwo
Mikrobiologia
Filtry membranowe. 0.45-µm. sterylne
ASBC Sensory Analysis 14
Gorący słód parowy
Piwo
Grawimetria
Grade 1573 1/2. 320-mm
ASBC Sugars and Syrups 13
Siła diastatyczna
Piwo
Analiza Soxhleta
Grade 2V. 320-mm
ASBC Sugars and Syrups 14
Ca
ł
kowite cukry redukuj
ą
ce
Piwo
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
ASBC Sugars and Syrups 15
Sacharoza
Piwo
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
ASBC Sugars and Syrups 18
W
ę
glowodany ulegaj
ą
ce fermentacji
Piwo
HPLC (kationowymienna)
Membrany z mieszanych estr
ó
w celulozy. 0.45-µm. 47-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
ASBC Wort 1
Pr
ó
bkowanie
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 10 A and B
Bia
ł
ka
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Wort 12A
Wolny azot aminowy
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 12B
Wolny azot aminowy
Piwo (brzeczka)
Segmentowa analiza przep
ł
ywu
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 13B
Lepko
ść
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 14B
Sacharydy ulegaj
ą
ce fermentacji
Piwo (brzeczka)
HPLC
Mebrany z mieszanych estr
ó
w celulozy. 0.45-µm. 47-mm. Bia
ł
e/3.1mm z czarn
ą
siateczk
ą
ASBC Wort 15
Magnez
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. 90-mm
ASBC Wort 16
Cynk
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. 90-mm
ASBC Wort 17
Bia
ł
ka
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 18A
β-Glukan
Piwo (brzeczka)
Fluorescencja
Cyclopore - membrany poliw
ę
glanowe. 3-µm. 47-mm
ASBC Wort 18B
β-Glukan
Piwo (brzeczka)
Segmentowa analiza przep
ł
ywu
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 19
W
ę
glowodany ulegaj
ą
ce fermentacji
Piwo (brzeczka)
HPLC
Membrany z mieszanych estr
ó
w celulozy. 0.45-µm. 47-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
ASBC Wort 21
Kwas tiobarbiturowy
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
GF/C. 70-mm
ASBC Wort 22
W
ę
glowodany (w brzeczce i piwie)
Piwo (brzeczka)
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
ASBC Wort 23B
Gorycz
Piwo (brzeczka)
Segmentowa analiza przep
ł
ywu
Grade 1V. 320-mm
ASBC Wort 23C
Iso-α-kwasy
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
ASBC Wort 25
Szybkie oznaczanie barwy s
ł
odu
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 1573 1/2. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. PTFE
GD/X 0.45-µm. PTFE
ASBC Wort 2B
Ci
ęż
ar w
ł
a
ś
ciwy
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 5
Ekstrakt dro
ż
d
ż
y fermentuj
ą
cych
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 8
pH
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 9B
Filtry papierowe lub krążki
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Membrany z azotanu celulozy. 0.45-µm
GF/C.
GD/X. 0.45-µm. PTFE lub PVDF
MEBAK 1.2
Intensywno
ść
zacieru
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..3.1
Ekstrakt rozpuszczalny przez wyciskanie
Piwo
Areometria
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..3.2
Ekstrakt rozpuszczalny przez p
ł
ukanie (EBC)
Piwo
Areometria
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..4.1
Dost
ę
pna pozosta
ł
o
ść
ekstraktu
Piwo
Wa
ż
enie
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..4.2
Dost
ę
pna pozosta
ł
o
ść
ekstraktu (diastaza)
Piwo
Wa
ż
enie
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4.5
Zawartość jodu
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.6.2
Ciała stałe (Metoda Fielda)
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 1.6.3
Zimny osad
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 2V. 320-mm
GF/C. 50-mm
3-Piece Filter Funnel. 70-mm
MEBAK 100.02.020
Zawarto
ść
lipid
ó
w
Piwo
Analiza Soxhleta
Gilzy celulozowe. 22x80
MEBAK 100.06.110
Kolor p
ł
ynu
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 110.27.661
Zdolno
ść
do kie
ł
kowania
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 589/2. 90-mm
MEBAK 110.29.612
Energia kie
ł
kowania wg Aubry
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 589/1. 90-mm
Grade 3644. 280x340
MEBAK 110.30.612
Energia kie
ł
kowania wg Schofelda
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.32.612
Energia kie
ł
kowania wg BRF
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.33.612
Energia i kie
ł
kowania wg EBC
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.34.612
Wra
ż
liwo
ść
na wod
ę
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.35.020
Zdolno
ść
wch
ł
aniania wody
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 597 1/2. 500-mm
MEBAK 110.41.030
Azot
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 110.43.170
β-Glukan
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Fluorometryczna
GF/C. 70-mm
MEBAK 110.44.090
Identyfikacja odmian
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Elektroforeza
ż
elowa
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.10.2
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - molarno
ść
Piwo (brzeczka)
Oznaczanie molarno
ś
ci
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.10.2
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - molarno
ść
Piwo
Oznaczanie molarno
ś
ci
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.10.3.2.1
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - zawarto
ść
w
ę
glowodan
ó
w/glukozy
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.10.3.2.1
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - zawarto
ść
w
ę
glowodan
ó
w/glukozy
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.10..3.3
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - zawarto
ść
glukozy
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.10..3.3
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - zawarto
ść
glukozy
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.11
Witamina B1 i B2
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.11
Witamina B1 i B2
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.12
pH
Piwo (brzeczka)
pH
Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.12
pH
Piwo
pH
Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.12.1
Kolor - wizualnie
Piwo (brzeczka)
Wizualna
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 2.12.1
Kolor - wizualnie
Piwo
Wizualna
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 2.12.2
Kolor - spektroskopowo
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 2.12.2
Kolor - spektroskopowo
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 2.14
M
ę
tno
ść
Piwo (brzeczka)
Wizualna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.14
M
ę
tno
ść
Piwo
Wizualna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.14..2.2
M
ę
tno
ść
- test alkoholowy
Piwo (brzeczka)
Wizualna
Grade 1V. 125-mm
MEBAK 2.14..2.2
M
ę
tno
ść
- test alkoholowy
Piwo
Wizualna
Grade 1V. 125-mm
MEBAK 2.14..2.5
Reakcja Esbacha
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.14..2.5
Reakcja Esbacha
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.1
Potencja
ł
redukuj
ą
cy - spektroskopowo
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.1
Potencja
ł
redukuj
ą
cy - spektroskopowo
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.2
Czasowy test wska
ź
nikowy
Piwo (brzeczka)
Wizualna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.2
Czasowy test wska
ź
nikowy
Piwo
Wizualna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.16.3
Taniny (garbniki)
Piwo (brzeczka)
Taninometr
Grade 1V. 125-mm
MEBAK 2.16.3
Taniny (garbniki)
Piwo
Taninometr
Grade 1V. 320-mm
MEBAK 2.17.3
Substancje gorzkie w chmielu
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.17.3
Substancje gorzkie w chmielu
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.17.4
Ksantohumol
Piwo (brzeczka)
HPLC
GD/X. 0.45-µm. RC
Mini-Uniprep. RC.. 0.45
µ
m
MEBAK 2.17.4
Ksantohumol
Piwo
HPLC
GD/X. 0.45-µm. RC
Mini-Uniprep. RC.. 0.45
µ
m
MEBAK 2.20.1
Filtrowalno
ść
piwa - membrany
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.20.1
Filtrowalno
ść
piwa - membrany
Piwo
Wa
ż
enie
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.20.2
Filtrowalno
ść
piwa - test Raible
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.20.2
Filtrowalno
ść
piwa - test Raible
Piwo
Wa
ż
enie
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.21..3.2
Produkty uboczne fermentacji - kwas kumarowy i ferulowy
Piwo (brzeczka)
HPLC - chromatografia fazy odwr
ó
conej z detekcj
ą
UV
Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
MUP
MEBAK 2.21..3.2
Produkty uboczne fermentacji - kwas kumarowy i ferulowy
Piwo
HPLC - chromatografia fazy odwr
ó
conej z detekcj
ą
UV
Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
MUP
MEBAK 2.21..3.3
Produkty uboczne fermentacji - 2-metoksy-4-winylofenol i 4-winylofenol
Piwo (brzeczka)
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Membrany NC. 0.45
µ
m. 50-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45
µ
m
MEBAK 2.21..3.3
Produkty uboczne fermentacji - 2-metoksy-4-winylofenol i 4-winylofenol
Piwo
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45
µ
m
MEBAK 2.21..7.2
Kwasy organiczne
Piwo (brzeczka)
Chromatografia jonowa - anionowymienna
Membrany z regenerowanej celulozy. 0.45-µm. 47-mm
MEBAK 2.21..7.2
Kwasy organiczne
Piwo
Chromatografia jonowa - anionowymienna
Membrany z regenerowanej celulozy. 0.45-µm. 47-mm
MEBAK 2.21..7.2
Kwasy organiczne
Piwo
Chromatografia jonowa - anionowymienna
Membrany z regenerowanej celulozy. 0.45-µm. 47-mm
MEBAK 2.21..8.1
Dwutlenek siarki - enzymatycznie
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.21.8.1.
Dwutlenek siarki - enzymatycznie
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.21..8.3
Dwutlenek siarki - CFA
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.21..8.3
Dwutlenek siarki - CFA
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.22.1
Chlorki. siarczany. azotany. fosforany
Piwo (brzeczka)
Chromatografia jonowa
Membrany nylonowe. 0.45-µm
Anotop IC 25. 0.2-µm
MEBAK 2.22.1
Chlorki. siarczany. azotany. fosforany
Piwo
Chromatografia jonowa
Membrany nylonowe. 0.45-µm
Anotop IC
MEBAK 2.22.3
Azotany
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.22.3
Azotany
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.22.5
Siarczany
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Membrany z azotanu celulozy. 3-µm. 47-mm
MEBAK 2.22.5
Siarczany
Piwo
Grawimetria
Membrany z azotanu celulozy. 3-µm. 47-mm
MEBAK 2.24
Substancje mineralne
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.24
Substancje mineralne
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.24.1
S
ó
d
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.1
S
ó
d
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.12
Sk
ł
adniki mineralne - ICP
Piwo (brzeczka)
Spektrometria mas sprz
ęż
ona z plazm
ą
wzbudzan
ą
indukcyjnie
Puradisc 0.45-µm. PVDF
GD/XP 0.45-µm. PVDF
MEBAK 2.24.12
Sk
ł
adniki mineralne - ICP
Piwo
Spektrometria mas sprz
ęż
ona z plazm
ą
wzbudzan
ą
indukcyjnie
Puradisc 0.45-µm. PVDF
GD/XP 0.45-µm. PVDF
MEBAK 2.24.2
Potas
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.2
Potas
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.3
Magnez
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.3
Magnez
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.4
Wap
ń
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.4
Wap
ń
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.5
Mangan
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.5
Mangan
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..6.1
Ż
elazo
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..6.1
Ż
elazo
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.1
Mied
ź
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.1
Mied
ź
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.2
Sk
ł
adniki mineralne - Mied
ź
(spektroskopowo)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.2
Sk
ł
adniki mineralne - Mied
ź
(spektroskopowo)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.9
Cynk
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.9
Cynk
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.26..6.2
Sk
ł
adniki mineralne -
Ż
elazo (spektroskopowo)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.26..6.2
Sk
ł
adniki mineralne -
Ż
elazo (spektroskopowo)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.5.1
β-Glukan (wielkocz
ą
steczkowy)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.5.1
β-Glukan (wielkocz
ą
steczkowy)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.5.2
Metoda fluorometryczna (EBC)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
GF/C. 70-mm
MEBAK 2.5.2
Metoda fluorometryczna (EBC)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
GF/C. 70-mm
MEBAK 2.6..1.1
Azot og
ó
lny (metoda Kjeldahla)
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 2.6..1.1
Azot og
ó
lny (metoda Kjeldahla)
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 2.6.2
Azot og
ó
lny skoagulowany
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 127-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.6.2
Azot og
ó
lny skoagulowany
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 127-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.6..3.1
Frakcjonowanie azotu (z siarczanem magnezu)
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 589/1. 90-mm
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6..3.1
Frakcjonowanie azotu (z siarczanem magnezu)
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 589/1. 90-mm
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6..3.2
Frakcjonowanie azotu (z kwasem fosfomolibdenowym)
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6..3.2
Frakcjonowanie azotu (z kwasem fosfomolibdenowym)
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6.4.1.2
Aminokwasy
Piwo (brzeczka)
HPLC
Membrany z mieszaniny estr
ó
w celulozy. 0.45-µm. 47-mm
GD/X. PES. 0.45-µm
Mini-Uniprep. PES. 0.45-µm
MEBAK 2.6.4.1.2
Aminokwasy
Piwo
HPLC
Membrany z mieszaniny estr
ó
w celulozy. 0.45-µm. 47-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45-µm
MEBAK 2.6.4.1.3
Aminy
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.6.4.1.3
Aminy
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.1
W
ę
glowodany (w zakresie cukr
ó
w)
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.1
W
ę
glowodany (w zakresie cukr
ó
w)
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.2
W
ę
glowodany ulegaj
ą
ce fermentacji (EBC)
Piwo (brzeczka)
HPLC
Pop-Top Disc Filter Holder. 13-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.2
W
ę
glowodany ulegaj
ą
ce fermentacji (EBC)
Piwo
HPLC
Pop-Top Disc Filter Holder. 13-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.4
Oznaczanie w
ę
glowodan
ó
w (metoda enzymatyczna)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4
Oznaczanie w
ę
glowodan
ó
w (metoda enzymatyczna)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.1
Glukoza i fruktoza
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.1
Glukoza i fruktoza
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4.2.
Sacharoza
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4.2.
Sacharoza
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.3
Maltoza
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.3
Maltoza
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.4
Skrobia
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4.4.
Skrobia
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.5
Analiza cukr
ó
w
Piwo (brzeczka)
HPLC - chromatografia anionowymienna
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
MEBAK 2.7.5
Analiza cukr
ó
w
Piwo
HPLC - chromatografia anionowymienna
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
MEBAK 2.8.1
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce)
Piwo (brzeczka)
Pomiar grawimetryczny
Grade 1. 85-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.1
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce)
Piwo
Pomiar grawimetryczny
Grade 1. 85-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.2
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce i piwie)
Piwo (brzeczka)
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.2
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce i piwie)
Piwo
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.3
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce i piwie) szybka analiza
Piwo (brzeczka)
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.3
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce i piwie) szybka analiza
Piwo
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.4
Atenuacja piwa dojrzewaj
ą
cego i gotowego
Piwo (brzeczka)
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.4
Atenuacja piwa dojrzewaj
ą
cego i gotowego
Piwo
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.9.1
Odgazowanie pr
ó
bki
Piwo (brzeczka)
Odgazowanie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.9.1
Odgazowanie pr
ó
bki
Piwo
Odgazowanie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.9..6.3
Gęstość (metoda oscylacyjnej rurki U)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia w bliskiej podczerwieni
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9..6.3
Gęstość (metoda oscylacyjnej rurki U)
Piwo
Spektroskopia w bliskiej podczerwieni
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9..6.4
Analiza termiczna (FermentoStar)
Piwo (brzeczka)
Analiza termiczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9..6.4
Analiza termiczna (FermentoStar)
Piwo
Analiza termiczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9.7
Alkohol (analiza enzymatyczna (EBC))
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9.7
Alkohol (analiza enzymatyczna (EBC))
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 200.23.031
Si
ł
a diastatyczna (EBC)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Miareczkowanie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.23.031
Si
ł
a diastatyczna (EBC)
Piwo (s
łó
d)
Miareczkowanie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.111
α-Amylaza (metoda lepko
ś
ciowa)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Grawimetria
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.111
α-Amylaza (metoda lepko
ś
ciowa)
Piwo (s
łó
d)
Grawimetria
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.731
α-Amylaza (metoda EBC)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.731
α-Amylaza (metoda EBC)
Piwo (s
łó
d)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.25.283
β-Glukanaza
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Grawimetria
Grade 589/3. 110-mm
MEBAK 200.25.283
β-Glukanaza
Piwo (s
łó
d)
Grawimetria
Grade 589/3. 110-mm
MEBAK 200.29.153
DMS (Siarczek dimetylu)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Chromatografia gazowa - technika headspace
Grade 1V. 320-mm
MEBAK 200.29.153
DMS (Siarczek dimetylu)
Piwo (s
łó
d)
Chromatografia gazowa - technika headspace
Grade 1V. 320-mm
MEBAK 200.31.020
Zmodyfikowany test Carlsberga (metoda Gushinga)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 185-mm
MEBAK 200.31.020
Zmodyfikowany test Carlsberga (metoda Gushinga)
Piwo (s
łó
d)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 185-mm
MEBAK 200.31.100
Szybki test Gushinga
Piwo
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.31.100
Szybki test Gushinga
Piwo (s
łó
d)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 500-mm
MEBAK 203.01.111
Zawarto
ść
jodu
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 185-mm
MEBAK 205.07.110
Kolor brzeczki/brzeczki gotowanej
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 1V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 205.07.731
Oznaczanie wizualne koloru (EBC)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 1. 90-mm.
Membrany z azotanu celulozy. 0.2
µ
m. 50-mm
MEBAK 205.08.110
Kolor brzeczki gotowanej
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 1V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 205.09.080
Ca
ł
kowita wydajno
ść
ekstraktu
Piwo (brzeczka)
Reflux
Gilzy z mikrow
łó
kien szklanych. 30x100
MEBAK 205.10.282
Lepko
ść
Piwo (brzeczka)
Lepko
ś
ciomierz
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 205.11.030
Azot
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 205.13.030
Frakcjonowanie azotu. bia
ł
ka niskocz
ą
steczkowe
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 589/2. 110-mm
Grade 589/3. 110-mm
MEBAK 205.16.080
Granica atenuacji
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 597 1/2. 320-mm
Grade 1. 125-mm
MEBAK 205.17.080
Granica atenuacji (metoda EBC)
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 205.18.080
Granica atenuacji (metoda EBC)
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 205.19.134
Cukry ulegaj
ą
ce fermentacji
Piwo (brzeczka)
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon.. 0.45
µ
m
MEBAK 205.20.134
Cukry ulegaj
ą
ce fermentacji (EBC)
Piwo (brzeczka)
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45
µ
m
MEBAK 205.21.111
Kwas tiobarbiturowy (TBI)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
GF/C. 70-mm
MEBAK 205.22.131
Kwasy organiczne w brzeczce
Piwo (brzeczka)
HPLC z detekcj
ą
UV
Membrany PTFE. 0.45-µm. 47-mm
Mini-Uniprep. PTFE. 0.45
µ
m
MEBAK 205.24.190
Ż
elazo
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.25.190
S
ó
d
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.26.190
Potas
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.27.190
Wap
ń
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.28.190
Mangan
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.29.190
Cynk
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.30.190
Mied
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.31.190
Magnez
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 206.00.002
Produkcja brzeczki wg procedury dla zacieru Congress Mash
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 207.00.002
Produkcja brzeczki w sta
ł
ej temperaturze zacieru 65 st.
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 262.02.030
Kwasowo
ść
Piwo (s
łó
d)
Miareczkowanie
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 267.01.110
Kolor (dla ekstraktu s
ł
odowego palonego)
Piwo (s
łó
d)
Spektroskopia UV/Vis
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 300.03.901
Chmiel i produkty z chmielu
Piwo (chmiel)
Miareczkowanie
Grade 8 Ruled. 70-mm
MEBAK 300.04.131
α- i β-Kwasy (EBC)
Piwo (chmiel)
HPLC
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
MEBAK 311.02.131
izo-α- i β-Kwas (EBC)
Piwo (chmiel)
HPLC (faza odwr
ó
cona)
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 321.02.131
Izo-α-. i α- β-Kwasy w chmielu i produktach z chmielu
Piwo (chmiel)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. PES
GD/X 0.45-µm. PES
Mini-Uniprep. PES. 0.45
µ
m
MEBAK 321.03.131
Izo-α- i kwasy zredukowane w chmielu
Piwo (chmiel)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m