Metody i normy

Poszukujesz produktu dla swojej aplikacji wykonywanej według określonej normy? Dobrze trafiłeś! Poniższa tabela ułatwi Ci znalezienie praduktu Whatman przeznaczonego dokładnie dla Twojej analizy. Pamiętaj, że zawsze możesz skontaktować się z naszymi specjalistami, którzy pomogą Ci w wyborze.
Metoda Nazwa metody Typ próbki Technika analityczna Polecany produkt
AOAC 2000.11 Polidekstroza Produkt spożywczy ogólnie HPAEC-PAD Puradisc 13 PTFE. 0.2µm
AOAC 2001.03 Błonnik Produkt spożywczy ogólnie Grawimetria enzymatyczna i chromatografia cieczowa Puradisc 13 PES. 0.2µm
AOAC 2004.07 Witamina B6 Preparaty dla niemowląt HPLC Puradisc Nylon. 0.45µm
AOAC 2005.06 Saksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 NeoSaksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 dcSaksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 Gonyautoksyna I - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 Gonyautoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 Gonyautoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 Gonyautoksyna IV - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 Gonyautoksyna V - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 Gonyautoksyna VI - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 dcGonyautoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 dcGonyautoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 Ciguatoksyna I - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 Ciguatoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjn?) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 Ciguatoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2005.06 Ciguatoksyna IV - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże LC-FLD (chromatografia cieczowa z detekcją fluorescencyjną) Puradisc PES. 0.45µm
AOAC 2011.02 Saksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 NeoSaksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 dcSaksytoksyna - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 Gonyautoksyna I - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 Gonyautoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 Gonyautoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 Gonyautoksyna IV - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 Gonyautoksyna V - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 Gonyautoksyna VI - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 dcGonyautoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 dcGonyautoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 Ciguatoksyna I - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 Ciguatoksyna II - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 Ciguatoksyna III - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.02 Ciguatoksyna IV - toksyny z grupy saksytoksyn Żywe i surowe małże HPLC Puradisc Nylon. 0.2µm
AOAC 2011.10 Witamina B12 Preparaty dla niemowląt HPLC Grade 2V
AOAC 2011.18 Inozytol Preparaty dla niemowląt LC-pulsed amperometry (chromatografia cieczowa z amperometrią) Puradisc Nylon
AOAC 2011.20 Nukleotydy całkowite Preparaty dla niemowląt LC Puradisc FP30/Puradisc 13 CA lub RC
AOAC 2011.25 Błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny Produkt spożywczy ogólnie Enzymatyczno-grawimetryczna chromatografia cieczowa wysokociśnieniowa Puradisc PVDF
AOAC 2012.10 Witamina E Preparaty dla niemowląt HPLC Membrany nylonowe 0.45µm
AOAC 2012.10 Witamina A (palmitynian retinylu) i jej octan Preparaty dla niemowląt HPLC Membrany nylonowe 0.45µm
AOAC 2012.15 Jod (w produktach mlecznych) Preparaty dla niemowląt ICP-MS Puradisc GD1
AOAC 2012.16 Kwas pantotenowy Preparaty dla niemowląt UHPLC-MS/MS Grade 597 1/2
AOAC 2012.22 Witamina C Preparaty dla niemowląt HPLC-UV Grade 597 1/2
AOAC 2016.02 Biotyna Preparaty dla niemowląt HPLC-UV GF/A
AOAC 2016.05 Witamina D Preparaty dla niemowląt LC-MS Puradisc 13 PTFE. 0.2µm
AOAC 900.02 Popiół Chałwa pistacjowa Grawimetria Grade 41
AOAC 900.02D Popiół rozpuszczalny w kwasie Pasta daktylowa Grawimetria. obliczeniowo Grade 41
AOAC 920.03 Azot w aminokwasach Sos rybny Oznaczanie formaldehydu metodą miareczkową Grade 2
AOAC 920.04 Azot w aminokwasach Sos rybny Oznaczanie formaldehydu metodą miareczkową Grade 2
AOAC 920.39C Tłuszcz surowy Odtłuszczona mączka kukurydziana i grys kukurydziany Grawimetria (ekstrakcja eterem) Gilzy celulozowe
AOAC 920.39C Tłuszcz surowy Mąka z prosa perłowego Grawimetria (ekstrakcja eterem) Gilzy celulozowe
AOAC 920.39C Tłuszcz surowy Mąka z sorga Grawimetria (ekstrakcja eterem) Gilzy celulozowe
AOAC 920.39C Tłuszcz surowy Ziarna sorga Grawimetria (ekstrakcja eterem) Gilzy celulozowe
AOAC 920.39C Tłuszcz surowy Całe i obłuszczone ziarna prosa perłowego Grawimetria (ekstrakcja eterem) Gilzy celulozowe
AOAC 920.39C Tłuszcz surowy Śruta kukurydziana Grawimetria (ekstrakcja eterem) Gilzy celulozowe
AOAC 920.44 Skrobia Mąka z sago Grawimetria Grade 52
AOAC 920.80 Tłuszcz mleczny Czekolada i produkty czekoladowe Miareczkowanie/Destylacja Grade 589/2
AOAC 924.53 Kwasowość Chałwa pistacjowa Miareczkowanie GF/B
AOAC 925.41B Tłuszcz mleczny Membrany RC. 0.45µm Miareczkowanie/Destylacja Grade 589/2
AOAC 934.06 Wilgotność Daktyle Grawimetria (piec próżniowy) GF/B
AOAC 934.06 Wilgotność Suszone morele Grawimetria (piec próżniowy) GF/B
AOAC 934.06 Wilgotność Pasta daktylowa Grawimetria GF/B
AOAC 934.06 Wilgotność Pasta daktylowa Grawimetria GF/F
AOAC 939.05 Kwasowość tłuszczu Mąka pszenna Miareczkowanie Gilzy celulozowe
AOAC 939.05 Kwasowość Mąka z sago Miareczkowanie Grade 2V
AOAC 944.12 Kwas foliowy Produkty spożywcze specjalne Mikrotesty biologiczne Grade 2
AOAC 944.13 Nikotynamid w mlecznych produktach spożywczych Produkty spożywcze specjalne Mikrotesty biologiczne Grade 41
AOAC 945.34 Tłuszcz mleczny Czekolada i produkty czekoladowe Miareczkowanie/Destylacja Grade 589/2
AOAC 945.38F Tłuszcz surowy Odtłuszczona mączka kukurydziana i grys kukurydziany Grawimetria (ekstrakcja eterem) Gilzy celulozowe
AOAC 945.38F Tłuszcz surowy Mąka z prosa perłowego Grawimetria (ekstrakcja eterem) Gilzy celulozowe
AOAC 945.38F Tłuszcz surowy Mąka z sorga Grawimetria (ekstrakcja eterem) Gilzy celulozowe
AOAC 945.38F Tłuszcz surowy Ziarna sorga Grawimetria (ekstrakcja eterem) Gilzy celulozowe
AOAC 945.38F Tłuszcz surowy Całe i obłuszczone ziarna prosa perłowego Grawimetria (ekstrakcja eterem) Gilzy celulozowe
AOAC 945.38F Tłuszcz surowy Śruta kukurydziana Grawimetria (ekstrakcja eterem) Gilzy celulozowe
AOAC 945.74 Kwas pantotenowy/produkty modyfikowane Produkty spożywcze specjalne Mikrotesty biologiczne Grade 41
AOAC 950.49 Popiół Wiórki kokosowe Grawimetria Grade 41
AOAC 950.85N Krzemionka (koloidalna. krzemian wapnia) Produkty spożywcze o niskiej zawartości sodu Grawimetria Grade 40
AOAC 955.04D Białka Produkty z białka sojowego Miareczkowanie. Analiza Kjeldahla Łódeczki wagowe Kjeldahla
AOAC 955.04D Białka Produkty z białka roślinnego Miareczkowanie. Analiza Kjeldahla Łódeczki wagowe Kjeldahla
AOAC 960.40 Miedź Masło Fotometria. ditiokarb Grade 41
AOAC 960.40 Miedź Produkty z tłuszczem mlecznym Fotometria. ditiokarb Grade 41
AOAC 961.14 Nikotynamid Produkty spożywcze specjalne Kolorymetria Grade 2V
AOAC 961.15 Witamina B6 Produkty spożywcze specjalne Mikrotesty biologiczne Grade 40
AOAC 963.15 Tłuszcz Kakao (w kakao) Grawimetria (ekstrakcja Soxhleta) Gilzy celulozowe 33 x 80mm
AOAC 963.15 Tłuszcz Chałwa pistacjowa Grawimetria Gilzy 33 x 80mm
AOAC 963.15 Zawartość lipidów Tempe Grawimetria (ekstrakcja Soxhleta) Gilzy 33 x 80mm
AOAC 965.33 Liczba nadtlenkowa Produkty z tłuszczem mlecznym (bezwodny tłuszcz mleczny) Miareczkowanie Grade 4
AOAC 967.21 Kwas L-askorbinowy (jako dodatek) Soki owocowe i nektary Metoda indofenolowa Grade 2V
AOAC 967.21 Witamina C Produkty spożywcze specjalne Kolorymetria (dichloroindofenol) Grade 2V
AOAC 967.22 Witamina C (kwas dehydroaskorbinowy i askorbinowy) Soki owocowe i nektary Mikrofluorometria Grade 2V
AOAC 967.22 Witamina C Produkty spożywcze specjalne Mikrofluorometria Grade 2V
AOAC 970.59 Naturalne aubstancje stałe rozpuszczalne zawarte w pomidorach Przetworzone koncentraty pomidorowe Refraktometria Grade 2V
AOAC 970.59 Substancje stałe rozpuszczalne zawarte w pomidorach Przetworzone koncentraty pomidorowe Refraktometria Grade 2V
AOAC 970.65 Ryboflawina Produkty spożywcze specjalne Fluorometria Grade 41
AOAC 971.33 Zanieczyszczenia mineralne (piasek) Niektóre warzywa w puszkach Grawimetria Grade 41
AOAC 971.33 Zanieczyszczenia mineralne Truskawki w puszkach Grawimetria Grade 41
AOAC 971.33 Zanieczyszczenia mineralne Ogórki kiszone Grawimetria Grade 41
AOAC 971.33 Zanieczyszczenia mineralne (piasek) Przetworzone koncentraty pomidorowe Grawimetria Grade 41
AOAC 971.33 Zanieczyszczenia mineralne Szybko mrożone owoce i warzywa: jagody. por i marchew Grawimetria Grade 41
AOAC 973.28 Sorbitol Rodzynki Chromatografia gazowa Gilzy celulozowe
AOAC 973.31 Azotyny. sól potasowa i/lub sodowa Wołowina w puszkach Kolorymetria Grade 41
AOAC 973.31 Azotyny Gotowane peklowane mięso siekane Kolorymetria Grade 41
AOAC 973.31 Azotyny Szynka peklowana gotowana Kolorymetria Grade 41
AOAC 973.31 Azotyny Gotowana peklowana łopatka wieprzowa Kolorymetria Grade 41
AOAC 973.31 Azotyny. sól potasowa i/lub sodowa Mięso obiadowe Kolorymetria Grade 41
AOAC 975.36 Aflatoksyny Orzeszki ziemne (przeznaczone do dalszego przetwarzania) Detekcja minikolumnowa Romera Grade 4
AOAC 976.15 Kwas cytrynowy Ser Fotometria Grade 540
AOAC 977.13 Histamina Ryby i produkty rybne Fluorymetria Grade 2V
AOAC 979.18 Aflatoksyny Orzeszki ziemne (przeznaczone do dalszego przetwarzania) Detekcja minikolumnowa Holaday-Velasco Grade 4
AOAC 983.16 Sorbiniany Przetworzone owoce i warzywa Chromatografia gazowa Grade 1
AOAC 984.13 Surowe białka Pasta gochujang Analiza Kjeldahla Łódeczki wagowe Kjeldahla
AOAC 985.26 Całkowita zawartość ciał stałych Soki owocowe i nektary Oznaczanie grawimetryczne Bibuła do badania wilgotności
AOAC 985.31 Ryboflawina Preparaty dla niemowląt Fluorymetria Grade 41
AOAC 985.32 Witamina B6 Preparaty dla niemowląt Mikrotesty biologiczne Grade 40
AOAC 985.34 Niacyna Preparaty dla niemowląt Mikrotesty biologiczne i turbidymetria Bezpopiołowe ścinki filtracyjne
AOAC 985.35 Miedź Produkty spożywcze zawierające kazeinę Absorpcyjna spektrometria atomowa Bezpopiołowe ścinki filtracyjne
AOAC 985.35 Miedź Serwatka w proszku Absorpcyjna spektrometria atomowa Bezpopiołowe ścinki filtracyjne
AOAC 985.35 Wapń Preparaty dla niemowląt Płomieniowa absorpcyjna spektrometria atomowa Bezpopiołowe ścinki filtracyjne
AOAC 985.35 Cynk Preparaty dla niemowląt Płomieniowa absorpcyjna spektrometria atomowa Bezpopiołowe ścinki filtracyjne
AOAC 986.13 Kwas cytrynowy (jako dodatek) Soki owocowe i nektary HPLC Membrany RC. 0.45µm
AOAC 986.13 Kwas chinowy. jabłkowy i cytrynowy w napojach z soku żurawinowego i jabłkowego (jako składniki i dodatki) Soki owocowe i nektary HPLC Membrany RC. 0.45µm
AOAC 986.27 Tiamina Preparaty dla niemowląt Fluorymetria Grade 41
AOAC 988.05 Zawartość białka Niefermentowane produkty sojowe Miareczkowanie. analiza Kjeldahla Łódeczki wagowe Kjeldahla
AOAC 988.05 Zawartość białka Tempe Miareczkowanie. analiza Kjeldahla Łódeczki wagowe Kjeldahla
AOAC 991.31 Aflatoksyny Orzeszki ziemne (surowe) Kolumny do chromatografii powinowactwa (Aflatest) Grade 2V
AOAC 992.03 Witamina E Preparaty dla niemowląt HPLC Membrany Spartan RC
AOAC 992.05 Kwas foliowy Preparaty dla niemowląt Mikrotesty biologiczne Grade 2V
AOAC 992.07 Kwas pantotenowy Badania uzupełniające Mikrotesty biologiczne Grade 50
AOAC 992.24 Jod (w produktach mlecznych) Badania uzupełniające Ion-selective potentiometry Grade 541
AOAC 992.26 Witamina D (D3. preparaty mleczne dla niemowląt) Produkty spożywcze specjalne Chromatografia cieczowa Membrany Spartan RC. 0.45µm
AOAC 993.05 Kwas jabłkowy (jako dodatek) Soki owocowe i nektary Oznaczanie enzymatyczne i HPLC Membrany RC. 0.45µm
AOAC 993.05 Oznaczanie zawartości kwasu L-jabłkowego w całkowitym kwasie jabłkowym w sokach jabłkowych Soki owocowe i nektary Oznaczanie enzymatyczne i HPLC Membrany RC. 0.45µm
AOAC 993.17 Aflatoksyny Orzeszki ziemne (surowe) Chromatografia cienkowarstwowa Grade 2V
AOAC 993.20 Zawartość jodu (IV) Nierafinowane masło shea Miareczkowanie Wijsa Grade 541
AOAC 993.20 Zawartość jodu (IV) Określone tłuszcze zwierzęce Miareczkowanie Wijsa Grade 541
AOAC 993.20 Zawartość jodu (IV) Określone oleje roślinne Miareczkowanie Wijsa Grade 541
AOAC 993.20 Zawartość jodu (IV) Oliwa z oliwek i oliwa z wytłoczyn z oliwek Miareczkowanie Wijsa Grade 541
AOAC 993.27 Odchody ssaków Kminek Detekcja enzymatyczna Grade 1
AOAC 993.27 Odchody ssaków Tymianek Detekcja enzymatyczna Grade 1
AOAC 993.27 Odchody ssaków Czerny. biały i zielony pieprz Detekcja enzymatyczna (dla pieprzu ziemnego) Grade 1
AOAC 994.11 Oznaczanie kwasu benzoesowego jako markera w soku pomarańczowym Soki owocowe i nektary HPLC Puradisc TF. 0.45µm
AOAC 995.03 Kapsaicyna Pasta gochujang HPLC Membrany Spartan RC
AOAC 995.05 Witamina D Preparaty dla niemowląt HPLC-UV Membrany Spartan RC
AOAC 995.06 Kwas D-jabłkowy w soku jabłkowym Soki owocowe i nektary HPLC Membrany RC. 0.45µm
AOAC 995.16 β-(1-3)(1-4)-D-glukany Produkty spożywcze ogólnie Analiza enzymatyczna Grade 41
AOAC 996.16 Selen Preparaty dla niemowląt Płomieniowa Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna z techniką generacji wodorków (HGAAS) Grade 1
AOAC 997.08 Fruktany (oligofruktozy. inulina. hydrolizowana inulina. polifruktozy. fruktooligosacharydy) Produkty spożywcze ogólnie Analiza enzymatyczna i HPAEC-PAD GF/F
AOAC 999.03 Fruktany (oligofruktozy. inulina. hydrolizowana inulina. polifruktozy. fruktooligosacharydy) Produkty spożywcze ogólnie Analiza enzymatyczna i kolorymetryczna Grade 1
AOAC 999.05 Naryngina i neohesperydyna Sok pomarańczowy HPLC GD/X Nylon 25mm 0.45µm
AOAC 999.14 Cholina Preparaty dla niemowląt Analiza enzymatyczna i kolorymetryczna Grade 2
AOAC 999.15 Witamina K Badania uzupełniające HPLC z kolumną C30 do oddzielenia izomerów  cis- i trans- Membrany RC. 0.45µm
ASBC Barley 3A Energia kiełkowania Piwo (jęczmień) Badanie materiału siewnego Grade 3621. 140x200
ASBC Barley 3C Zdolność do kiełkowania Piwo (jęczmień) Badanie materiału siewnego Grade 1. 90-mm
ASBC Barley 6 Ekstrakt Piwo (jęczmień) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Barley 7A Białka Piwo (jęczmień) Analiza Kjeldahla Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Barley 8 Potencjalna siła diastatyczna Piwo (jęczmień) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 11A Białka Piwo Analiza Kjeldahla Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Beer 1B Próbkowanie Piwo Odgazowanie Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 20A Wapń Piwo Miareczkowanie Grade 40. 240-mm
ASBC Beer 20C Wapń Piwo Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 21B Dwutlenek siarki Piwo Segmentowa analiza przepływu Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 23E Gorycz Piwo HPLC Puradisc 0.45µm. PTFE
GD/X 0.45µm. PTFE
Mini-Uniprep. PTFE. 0.45µm
ASBC Beer 29 Substancje lotne Piwo Chromatografia gazowa Grade 4. 240-mm
ASBC Beer 2B Ciężar właściwy Piwo Gęstościomierz cyfrowy Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
ASBC Beer 3 Ekstrakt pozorny Piwo Gęstościomierz cyfrowy Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
ASBC Beer 31 Wolny azot aminowy Piwo Segmentowa analiza przepływu Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 32 Lepkość Piwo Grawimetria Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
ASBC Beer 33 Kaloryczność Piwo Odgazowanie Grade 2V. 240-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
ASBC Beer 39C Chlorki Piwo Miareczkowanie Grade 4. 240-mm
ASBC Beer 41B Węglowodany Piwo HPLC Pop-Top Disc Filter Holder. 13-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
ASBC Beer 42 Glin Piwo Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 4. 240-mm
ASBC Beer 43 Aniony (chlorkowe. fosforanowe i siarczanowe) Piwo Chromatografia jonowa Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
Anotop IC 25. 0.2-µm
ASBC Beer 4D Alkohol Piwo Chromatografia gazowa Grade 114V. 240-mm
ASBC Beer 4F Alkohol Piwo Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 4G Alkohol Piwo Spektroskopia w bliskiej podczerwieni Grade 2V. 320-mm
ASBC Beer 8A Kwasowość całkowita Piwo Miareczkowanie Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
ASBC Brewers  Grains 4A and 4B Ekstrakt dostępny Piwo Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Brewers  Grains 5A and 5B Ekstrakt rozpuszczalny Piwo Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Cereals 4 Zawartość lipidów Piwo Analiza Soxhleta Gilzy celulozowe. 22x80
ASBC Cereals 5 Ekstrakt Piwo Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Cereals 6 Białka Piwo Analiza Kjeldahla Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Filter Aids 4 Żelazo Piwo Grawimetria Grade 1. 240-mm
ASBC Hops 14 α-Kwasy i β-kwasy Piwo (chmiel) HPLC Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
ASBC Hops 15 Iso-α-kwasy Piwo (chmiel) HPLC Puradisc 0.45-µm. PES
GD/X 0.45-µm. PES
Mini-Uniprep. PES. 0.45µm
ASBC Hops 16 Iso-α. α- i β-kwasy Piwo (chmiel) HPLC Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
ASBC Hops 3 Mszyce Piwo (chmiel) Grawimetria Grade 8 Ruled. 70-mm
ASBC Hops 9C and 9D Izomeryzowane ekstrakty chmielu Piwo (chmiel) HPLC Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
ASBC Malt 10C N-Nitrozoaminy Piwo (słód) Chromatografia gazowa Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 11 Dwutlenek siarki Piwo (słód) Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 14 Prekursor siarczku dimetylu Piwo (słód) Chromatografia gazowa Grade 1V. 320-mm
ASBC Malt 16 Aktywność enzymatyczna lipoksygenazy Piwo (słód) Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 4 Ekstrakt Piwo (słód) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 6A and 6B Siła diastatyczna Piwo (słód) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 7 A and B α- Amylaza Piwo (słód) Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 7 C and D α- Amylaza Piwo (słód) Zautomatyzowana analiza przepływu Grade 2V. 320-mm
ASBC Malt 8 Białka Piwo (słód) Analiza Kjeldahla Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Malt 9 Kolor karmelu Piwo (słód) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Microbiological Control 1D Próbkowanie powietrza Piwo Mikrobiologia Filtry membranowe sterylne 0.45-µm. (0.2-µm alternatywnie)
ASBC Microbiological Control 2B Detekcja Piwo Mikrobiologia Filtry membranowe. 0.45-µm. sterylne
ASBC Microbiological Control 2C Detekcja Piwo Mikrobiologia Filtry membranowe. 0.45µm. z octanu celulozy lub azotanu celulozy z siateczką sterylne
ASBC Microbiological Control 5 Hodowla Piwo Mikrobiologia Filtry membranowe. 0.45-µm. sterylne
ASBC Sensory Analysis 14 Gorący słód parowy Piwo Grawimetria Grade 1573 1/2. 320-mm
ASBC Sugars and Syrups 13 Siła diastatyczna Piwo Analiza Soxhleta Grade 2V. 320-mm
ASBC Sugars and Syrups 14 Całkowite cukry redukujące Piwo Grawimetria Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
ASBC Sugars and Syrups 15 Sacharoza Piwo Grawimetria Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
ASBC Sugars and Syrups 18 Węglowodany ulegające fermentacji Piwo HPLC (kationowymienna) Membrany z mieszanych estrów celulozy. 0.45-µm. 47-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
ASBC Wort 1 Próbkowanie Piwo (brzeczka) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 10 A and B Białka Piwo (brzeczka) Analiza Kjeldahla Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
ASBC Wort 12A Wolny azot aminowy Piwo (brzeczka) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 12B Wolny azot aminowy Piwo (brzeczka) Segmentowa analiza przepływu Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 13B Lepkość Piwo (brzeczka) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 14B Sacharydy ulegające fermentacji Piwo (brzeczka) HPLC Mebrany z mieszanych estrów celulozy. 0.45-µm. 47-mm. Białe/3.1mm z czarną siateczką
ASBC Wort 15 Magnez Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. 90-mm
ASBC Wort 16 Cynk Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. 90-mm
ASBC Wort 17 Białka Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 18A β-Glukan Piwo (brzeczka) Fluorescencja Cyclopore - membrany poliwęglanowe. 3-µm. 47-mm
ASBC Wort 18B β-Glukan Piwo (brzeczka) Segmentowa analiza przepływu Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 19 Węglowodany ulegające fermentacji Piwo (brzeczka) HPLC Membrany z mieszanych estrów celulozy. 0.45-µm. 47-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
ASBC Wort 21 Kwas tiobarbiturowy Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis GF/C. 70-mm
ASBC Wort 22 Węglowodany (w brzeczce i piwie) Piwo (brzeczka) HPLC Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
ASBC Wort 23B Gorycz Piwo (brzeczka) Segmentowa analiza przepływu Grade 1V. 320-mm
ASBC Wort 23C Iso-α-kwasy Piwo (brzeczka) HPLC Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
ASBC Wort 25 Szybkie oznaczanie barwy słodu Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 1573 1/2. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. PTFE
GD/X 0.45-µm. PTFE
ASBC Wort 2B Ciężar właściwy Piwo (brzeczka) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 5 Ekstrakt drożdży fermentujących Piwo (brzeczka) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 8 pH Piwo (brzeczka) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
ASBC Wort 9B Filtry papierowe lub krążki Piwo (brzeczka) Grawimetria Membrany z azotanu celulozy. 0.45-µm
GF/C.
GD/X. 0.45-µm. PTFE lub PVDF
MEBAK 1.2 Intensywność zacieru Piwo (brzeczka) Ważenie Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..3.1 Ekstrakt rozpuszczalny przez wyciskanie Piwo Areometria Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..3.2 Ekstrakt rozpuszczalny przez płukanie (EBC) Piwo Areometria Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..4.1 Dostępna pozostałość ekstraktu Piwo Ważenie Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..4.2 Dostępna pozostałość ekstraktu (diastaza) Piwo Ważenie Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4.5 Zawartość jodu Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.6.2 Ciała stałe (Metoda Fielda) Piwo (brzeczka) Ważenie Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 1.6.3 Zimny osad Piwo (brzeczka) Ważenie Grade 2V. 320-mm
GF/C. 50-mm
3-Piece Filter Funnel. 70-mm
MEBAK 100.02.020 Zawartość lipidów Piwo Analiza Soxhleta Gilzy celulozowe. 22x80
MEBAK 100.06.110 Kolor płynu Piwo Spektroskopia UV/Vis Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
MEBAK 110.27.661 Zdolność do kiełkowania Piwo (jęczmień) Badanie materiału siewnego Grade 589/2. 90-mm
MEBAK 110.29.612 Energia kiełkowania wg Aubry Piwo (jęczmień) Badanie materiału siewnego Grade 589/1. 90-mm
Grade 3644. 280x340
MEBAK 110.30.612 Energia kiełkowania wg Schofelda Piwo (jęczmień) Badanie materiału siewnego Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.32.612 Energia kiełkowania wg BRF Piwo (jęczmień) Badanie materiału siewnego Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.33.612 Energia i kiełkowania wg EBC Piwo (jęczmień) Badanie materiału siewnego Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.34.612 Wrażliwość na wodę Piwo (jęczmień) Badanie materiału siewnego Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.35.020 Zdolność wchłaniania wody Piwo (jęczmień) Badanie materiału siewnego Grade 597 1/2. 500-mm
MEBAK 110.41.030 Azot Piwo (jęczmień) Analiza Kjeldahla Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 110.43.170 β-Glukan Piwo (jęczmień) Fluorometryczna GF/C. 70-mm
MEBAK 110.44.090 Identyfikacja odmian Piwo (jęczmień) Elektroforeza żelowa Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.10.2 Analiza wartości odżywczych - molarność Piwo (brzeczka) Oznaczanie molarności Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.10.2 Analiza wartości odżywczych - molarność Piwo Oznaczanie molarności Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.10.3.2.1 Analiza wartości odżywczych - zawartość węglowodanów/glukozy Piwo (brzeczka) Analiza enzymatyczna Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.10.3.2.1 Analiza wartości odżywczych - zawartość węglowodanów/glukozy Piwo Analiza enzymatyczna Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.10..3.3 Analiza wartości odżywczych - zawartość glukozy Piwo (brzeczka) Analiza enzymatyczna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.10..3.3 Analiza wartości odżywczych - zawartość glukozy Piwo Analiza enzymatyczna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.11 Witamina B1 i B2 Piwo (brzeczka) HPLC Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
MEBAK 2.11 Witamina B1 i B2 Piwo HPLC Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
MEBAK 2.12 pH Piwo (brzeczka) pH Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.12 pH Piwo pH Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.12.1 Kolor - wizualnie Piwo (brzeczka) Wizualna Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
MEBAK 2.12.1 Kolor - wizualnie Piwo Wizualna Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
MEBAK 2.12.2 Kolor - spektroskopowo Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
MEBAK 2.12.2 Kolor - spektroskopowo Piwo Spektroskopia UV/Vis Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
MEBAK 2.14 Mętność Piwo (brzeczka) Wizualna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.14 Mętność Piwo Wizualna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.14..2.2 Mętność - test alkoholowy Piwo (brzeczka) Wizualna Grade 1V. 125-mm
MEBAK 2.14..2.2 Mętność - test alkoholowy Piwo Wizualna Grade 1V. 125-mm
MEBAK 2.14..2.5 Reakcja Esbacha Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.14..2.5 Reakcja Esbacha Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.1 Potencjał redukujący - spektroskopowo Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.1 Potencjał redukujący - spektroskopowo Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.2 Czasowy test wskaźnikowy Piwo (brzeczka) Wizualna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.2 Czasowy test wskaźnikowy Piwo Wizualna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.16.3 Taniny (garbniki) Piwo (brzeczka) Taninometr Grade 1V. 125-mm
MEBAK 2.16.3 Taniny (garbniki) Piwo Taninometr Grade 1V. 320-mm
MEBAK 2.17.3 Substancje gorzkie w chmielu Piwo (brzeczka) HPLC Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
MEBAK 2.17.3 Substancje gorzkie w chmielu Piwo HPLC Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
MEBAK 2.17.4 Ksantohumol Piwo (brzeczka) HPLC GD/X. 0.45-µm. RC
Mini-Uniprep. RC.. 0.45µm
MEBAK 2.17.4 Ksantohumol Piwo HPLC GD/X. 0.45-µm. RC
Mini-Uniprep. RC.. 0.45µm
MEBAK 2.20.1 Filtrowalność piwa - membrany Piwo (brzeczka) Ważenie Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.20.1 Filtrowalność piwa - membrany Piwo Ważenie Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.20.2 Filtrowalność piwa - test Raible Piwo (brzeczka) Ważenie Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.20.2 Filtrowalność piwa - test Raible Piwo Ważenie Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.21..3.2 Produkty uboczne fermentacji - kwas kumarowy i ferulowy Piwo (brzeczka) HPLC - chromatografia fazy odwróconej z detekcją UV Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
MUP
MEBAK 2.21..3.2 Produkty uboczne fermentacji - kwas kumarowy i ferulowy Piwo HPLC - chromatografia fazy odwróconej z detekcją UV Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
MUP
MEBAK 2.21..3.3 Produkty uboczne fermentacji - 2-metoksy-4-winylofenol i 4-winylofenol Piwo (brzeczka) HPLC Grade 2V. 320-mm
Membrany NC. 0.45
µm. 50-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45µm
MEBAK 2.21..3.3 Produkty uboczne fermentacji - 2-metoksy-4-winylofenol i 4-winylofenol Piwo HPLC Grade 2V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µm. 50-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45µm
MEBAK 2.21..7.2 Kwasy organiczne Piwo (brzeczka) Chromatografia jonowa - anionowymienna Membrany z regenerowanej celulozy. 0.45-µm. 47-mm
MEBAK 2.21..7.2 Kwasy organiczne Piwo Chromatografia jonowa - anionowymienna Membrany z regenerowanej celulozy. 0.45-µm. 47-mm
MEBAK 2.21..7.2 Kwasy organiczne Piwo Chromatografia jonowa - anionowymienna Membrany z regenerowanej celulozy. 0.45-µm. 47-mm
MEBAK 2.21..8.1 Dwutlenek siarki - enzymatycznie Piwo (brzeczka) Analiza enzymatyczna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.21.8.1. Dwutlenek siarki - enzymatycznie Piwo Analiza enzymatyczna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.21..8.3 Dwutlenek siarki - CFA Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.21..8.3 Dwutlenek siarki - CFA Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.22.1 Chlorki. siarczany. azotany. fosforany Piwo (brzeczka) Chromatografia jonowa Membrany nylonowe. 0.45-µm
Anotop IC 25. 0.2-µm
MEBAK 2.22.1 Chlorki. siarczany. azotany. fosforany Piwo Chromatografia jonowa Membrany nylonowe. 0.45-µm
Anotop IC
MEBAK 2.22.3 Azotany Piwo (brzeczka) Analiza enzymatyczna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.22.3 Azotany Piwo Analiza enzymatyczna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.22.5 Siarczany Piwo (brzeczka) Grawimetria Membrany z azotanu celulozy. 3-µm. 47-mm
MEBAK 2.22.5 Siarczany Piwo Grawimetria Membrany z azotanu celulozy. 3-µm. 47-mm
MEBAK 2.24 Substancje mineralne Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.24 Substancje mineralne Piwo Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.24.1 Sód Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24.1 Sód Piwo Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24.12 Składniki mineralne - ICP Piwo (brzeczka) Spektrometria mas sprzężona z plazmą wzbudzaną indukcyjnie Puradisc 0.45-µm. PVDF
GD/XP 0.45-µm. PVDF
MEBAK 2.24.12 Składniki mineralne - ICP Piwo Spektrometria mas sprzężona z plazmą wzbudzaną indukcyjnie Puradisc 0.45-µm. PVDF
GD/XP 0.45-µm. PVDF
MEBAK 2.24.2 Potas Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24.2 Potas Piwo Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24.3 Magnez Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24.3 Magnez Piwo Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24.4 Wapń Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24.4 Wapń Piwo Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24.5 Mangan Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24.5 Mangan Piwo Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24..6.1 Żelazo Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24..6.1 Żelazo Piwo Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.1 Miedź Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.1 Miedź Piwo Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.2 Składniki mineralne - Miedź (spektroskopowo) Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.2 Składniki mineralne - Miedź (spektroskopowo) Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24.9 Cynk Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.24.9 Cynk Piwo Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.26..6.2 Składniki mineralne - Żelazo (spektroskopowo) Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.26..6.2 Składniki mineralne - Żelazo (spektroskopowo) Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 2.5.1 β-Glukan (wielkocząsteczkowy) Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.5.1 β-Glukan (wielkocząsteczkowy) Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.5.2 Metoda fluorometryczna (EBC) Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis GF/C. 70-mm
MEBAK 2.5.2 Metoda fluorometryczna (EBC) Piwo Spektroskopia UV/Vis GF/C. 70-mm
MEBAK 2.6..1.1 Azot ogólny (metoda Kjeldahla) Piwo (brzeczka) Analiza Kjeldahla Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 2.6..1.1 Azot ogólny (metoda Kjeldahla) Piwo Analiza Kjeldahla Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 2.6.2 Azot ogólny skoagulowany Piwo (brzeczka) Analiza Kjeldahla Grade 40. 127-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.6.2 Azot ogólny skoagulowany Piwo Analiza Kjeldahla Grade 40. 127-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.6..3.1 Frakcjonowanie azotu (z siarczanem magnezu) Piwo (brzeczka) Analiza Kjeldahla Grade 589/1. 90-mm
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6..3.1 Frakcjonowanie azotu (z siarczanem magnezu) Piwo Analiza Kjeldahla Grade 589/1. 90-mm
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6..3.2 Frakcjonowanie azotu (z kwasem fosfomolibdenowym) Piwo (brzeczka) Analiza Kjeldahla Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6..3.2 Frakcjonowanie azotu (z kwasem fosfomolibdenowym) Piwo Analiza Kjeldahla Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6.4.1.2 Aminokwasy Piwo (brzeczka) HPLC Membrany z mieszaniny estrów celulozy. 0.45-µm. 47-mm
GD/X. PES. 0.45-µm
Mini-Uniprep. PES. 0.45-µm
MEBAK 2.6.4.1.2 Aminokwasy Piwo HPLC Membrany z mieszaniny estrów celulozy. 0.45-µm. 47-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45-µm
MEBAK 2.6.4.1.3 Aminy Piwo (brzeczka) HPLC Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
MEBAK 2.6.4.1.3 Aminy Piwo HPLC Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
MEBAK 2.7.1 Węglowodany (w zakresie cukrów) Piwo (brzeczka) HPLC Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
MEBAK 2.7.1 Węglowodany (w zakresie cukrów) Piwo HPLC Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
MEBAK 2.7.2 Węglowodany ulegające fermentacji (EBC) Piwo (brzeczka) HPLC Pop-Top Disc Filter Holder. 13-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
MEBAK 2.7.2 Węglowodany ulegające fermentacji (EBC) Piwo HPLC Pop-Top Disc Filter Holder. 13-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
MEBAK 2.7.4 Oznaczanie węglowodanów (metoda enzymatyczna) Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4 Oznaczanie węglowodanów (metoda enzymatyczna) Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.1 Glukoza i fruktoza Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.1 Glukoza i fruktoza Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4.2. Sacharoza Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4.2. Sacharoza Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.3 Maltoza Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.3 Maltoza Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.4 Skrobia Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4.4. Skrobia Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.5 Analiza cukrów Piwo (brzeczka) HPLC - chromatografia anionowymienna Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
MEBAK 2.7.5 Analiza cukrów Piwo HPLC - chromatografia anionowymienna Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
MEBAK 2.8.1 Stopień atenuacji (w brzeczce) Piwo (brzeczka) Pomiar grawimetryczny Grade 1. 85-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.1 Stopień atenuacji (w brzeczce) Piwo Pomiar grawimetryczny Grade 1. 85-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.2 Stopień atenuacji (w brzeczce i piwie) Piwo (brzeczka) Pomiar grawimetryczny Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.2 Stopień atenuacji (w brzeczce i piwie) Piwo Pomiar grawimetryczny Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.3 Stopień atenuacji (w brzeczce i piwie) szybka analiza Piwo (brzeczka) Pomiar grawimetryczny Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.3 Stopień atenuacji (w brzeczce i piwie) szybka analiza Piwo Pomiar grawimetryczny Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.4 Atenuacja piwa dojrzewającego i gotowego Piwo (brzeczka) Pomiar grawimetryczny Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.4 Atenuacja piwa dojrzewającego i gotowego Piwo Pomiar grawimetryczny Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.9.1 Odgazowanie próbki Piwo (brzeczka) Odgazowanie Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.9.1 Odgazowanie próbki Piwo Odgazowanie Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.9..6.3 Gęstość (metoda oscylacyjnej rurki U) Piwo (brzeczka) Spektroskopia w bliskiej podczerwieni Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9..6.3 Gęstość (metoda oscylacyjnej rurki U) Piwo Spektroskopia w bliskiej podczerwieni Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9..6.4 Analiza termiczna (FermentoStar) Piwo (brzeczka) Analiza termiczna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9..6.4 Analiza termiczna (FermentoStar) Piwo Analiza termiczna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9.7 Alkohol (analiza enzymatyczna (EBC)) Piwo (brzeczka) Analiza enzymatyczna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9.7 Alkohol (analiza enzymatyczna (EBC)) Piwo Analiza enzymatyczna Grade 2V. 320-mm
MEBAK 200.23.031 Siła diastatyczna (EBC) Piwo (jęczmień) Miareczkowanie Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.23.031 Siła diastatyczna (EBC) Piwo (słód) Miareczkowanie Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.111 α-Amylaza (metoda lepkościowa) Piwo (jęczmień) Grawimetria Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.111 α-Amylaza (metoda lepkościowa) Piwo (słód) Grawimetria Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.731 α-Amylaza (metoda EBC) Piwo (jęczmień) Spektroskopia UV/Vis Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.731 α-Amylaza (metoda EBC) Piwo (słód) Spektroskopia UV/Vis Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.25.283 β-Glukanaza Piwo (jęczmień) Grawimetria Grade 589/3. 110-mm
MEBAK 200.25.283 β-Glukanaza Piwo (słód) Grawimetria Grade 589/3. 110-mm
MEBAK 200.29.153 DMS (Siarczek dimetylu) Piwo (jęczmień) Chromatografia gazowa - technika headspace Grade 1V. 320-mm
MEBAK 200.29.153 DMS (Siarczek dimetylu) Piwo (słód) Chromatografia gazowa - technika headspace Grade 1V. 320-mm
MEBAK 200.31.020 Zmodyfikowany test Carlsberga (metoda Gushinga) Piwo (jęczmień) Ważenie Grade 597 1/2. 185-mm
MEBAK 200.31.020 Zmodyfikowany test Carlsberga (metoda Gushinga) Piwo (słód) Ważenie Grade 597 1/2. 185-mm
MEBAK 200.31.100 Szybki test Gushinga Piwo Ważenie Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.31.100 Szybki test Gushinga Piwo (słód) Ważenie Grade 597 1/2. 500-mm
MEBAK 203.01.111 Zawartość jodu Piwo Spektroskopia UV/Vis Grade 597 1/2. 185-mm
MEBAK 205.07.110 Kolor brzeczki/brzeczki gotowanej Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 1V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
MEBAK 205.07.731 Oznaczanie wizualne koloru (EBC) Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 1. 90-mm.
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 50-mm
MEBAK 205.08.110 Kolor brzeczki gotowanej Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis Grade 1V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
MEBAK 205.09.080 Całkowita wydajność ekstraktu Piwo (brzeczka) Reflux Gilzy z mikrowłókien szklanych. 30x100
MEBAK 205.10.282 Lepkość Piwo (brzeczka) Lepkościomierz Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 205.11.030 Azot Piwo (brzeczka) Analiza Kjeldahla Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 205.13.030 Frakcjonowanie azotu. białka niskocząsteczkowe Piwo (brzeczka) Analiza Kjeldahla Grade 589/2. 110-mm
Grade 589/3. 110-mm
MEBAK 205.16.080 Granica atenuacji Piwo (brzeczka) Grawimetria Grade 597 1/2. 320-mm
Grade 1. 125-mm
MEBAK 205.17.080 Granica atenuacji (metoda EBC) Piwo (brzeczka) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
MEBAK 205.18.080 Granica atenuacji (metoda EBC) Piwo (brzeczka) Grawimetria Grade 2V. 320-mm
MEBAK 205.19.134 Cukry ulegające fermentacji Piwo (brzeczka) HPLC Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon.. 0.45µm
MEBAK 205.20.134 Cukry ulegające fermentacji (EBC) Piwo (brzeczka) HPLC Grade 2V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µm. 50-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45µm
MEBAK 205.21.111 Kwas tiobarbiturowy (TBI) Piwo (brzeczka) Spektroskopia UV/Vis GF/C. 70-mm
MEBAK 205.22.131 Kwasy organiczne w brzeczce Piwo (brzeczka) HPLC z detekcją UV Membrany PTFE. 0.45-µm. 47-mm
Mini-Uniprep. PTFE. 0.45µm
MEBAK 205.24.190 Żelazo Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 205.25.190 Sód Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 205.26.190 Potas Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 205.27.190 Wapń Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 205.28.190 Mangan Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 205.29.190 Cynk Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 205.30.190 MiedŸ Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 205.31.190 Magnez Piwo (brzeczka) Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna Grade 589/1. fałdowane. 150-mm
MEBAK 206.00.002 Produkcja brzeczki wg procedury dla zacieru Congress Mash Piwo (brzeczka) Ważenie Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 207.00.002 Produkcja brzeczki w stałej temperaturze zacieru 65 st. Piwo (brzeczka) Ważenie Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 262.02.030 Kwasowość Piwo (słód) Miareczkowanie Grade 2V. 320-mm
MEBAK 267.01.110 Kolor (dla ekstraktu słodowego palonego) Piwo (słód) Spektroskopia UV/Vis Membrany z azotanu celulozy. 0.45µm. 50-mm
MEBAK 300.03.901 Chmiel i produkty z chmielu Piwo (chmiel) Miareczkowanie Grade 8 Ruled. 70-mm
MEBAK 300.04.131 α- i β-Kwasy (EBC) Piwo (chmiel) HPLC Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
MEBAK 311.02.131 izo-α- i β-Kwas (EBC) Piwo (chmiel) HPLC (faza odwrócona) Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm
MEBAK 321.02.131 Izo-α-.  i α- β-Kwasy w chmielu i produktach z chmielu Piwo (chmiel) HPLC Puradisc 0.45-µm. PES
GD/X 0.45-µm. PES
Mini-Uniprep. PES. 0.45µm
MEBAK 321.03.131 Izo-α- i kwasy zredukowane w chmielu Piwo (chmiel) HPLC Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45µm