+48 91 462 23 23
biuro@s-und-s.pl
Produkty
Filtry celulozowe
Filtry jakościowe
Filtry ilościowe
Filtry szklane i kwarcowe
Filtry membranowe
Filtry strzykawkowe
Filtry kapsułowe
Lejki filtracyjne i zestawy
Jednostki filtracyjne
Podłoża w ampułkach
Filtry wirówkowe
Mikropłytki filtracyjne
Produkty laboratoryjne
Gilzy
Immunodiagnostyka
Produkty specjalne
Aplikacje
Środowisko
Monitoring powietrza
Monitoring wody
Analizy gleby
Żywność i napoje
Produkcja bioetanolu
Analizy browarnicze
Przemysł
Przemysł cukrowniczy
Analizy cementu
Przemysł wydobywczy
Analizy mikrobiologiczne
Farmacja i biotechnologia
Analizy HPLC
Filtracja tangencjalna
Hodowle komórkowe
Oczyszczanie białek
Testy uwalniania
Filtracja laboratoryjna
Analiza mikroplastiku
Filtracja membranowa
Wsparcie
e-Katalog
Whatman™ Filter Selector
Metody i normy Whatman™
Jak dobrać filtr Whatman™
Materiały do pobrania
Nasza firma
Jak zamawiać?
Zrównoważony rozwój
Historia
Kontakt
Polityka prywatności
News
Standard OIV
Organisation Internationale de la Vigne et du Vin
Metoda
Nazwa metody
Typ próbki
Technika analityczna
Polecany produkt
OIV-AS312-07
Metoda oznaczania stosunku izotopów 13C/12C glicerolu w winach metodą chromatografii gazowej ze spalaniem lub wysokosprawnej chromatografii cieczowej sprzężonej z izotopową spektrometrią mas (GC-C-IRMS lub HPLCIRMS); metoda typu IV
Wino
GC; HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS2-08
Zmętnienie wina; metoda typu IV
Wino
Analiza nefelometryczna
CN 0.1µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-AS2-12
Metoda oznaczania stosunku izotopów 18O/16O wody w winach i moszczu; metoda typu II
Wino
IRMS
OE66 CA 0.2µm
RC58 RC 0.2µm
Vacuguard
OIV-MA-AS311-01A
Substancje redukujące; metoda typu IV
Wino
-
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS311-03
Oznaczanie cukrów w winie metodą HPLC; metoda typu II
Wino
HPLC
RC55 RC 0.45µm;
CN 0.45µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-AS311-04
Stabilizacja moszczu w celu wykrywania dodatku sacharozy
Wino
HPLC/TLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS311-07
Połączone oznaczanie zawartości glukozy i fruktozy w winach metodą różnicową ph-metryczną; metoda typu III
Wino
pH-metria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS311-08
Oznaczanie całkowitej zawartości glukozy; fruktozy i sacharozy w winach metodą ph-metrii różnicowej; metoda typu IV
Wino
pH-metria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS312-01A
Objętościowa zawartość alkoholu; metoda typu I
Wino
Densymetria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS312-03B
Metanol; metoda typu IV
Wino
-
RC55 RC 0.45µm
Vacuguard
OIV-MA-AS312-04
Glicerol i 2;3-butanodiol; metoda typu IV
Wino
Spektrometria
Grade 2V
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS313-04
Kwasy organiczne; metoda typu IV
Wino
HPLC
RC55 RC 0.45µm;
CN 0.45µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-AS313-09
Kwas cytrynowy; metoda enzymatyczna typu II
Wino
Spektrometria
Grade 2V
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS313-13A
Kwas L-askorbinowy; metoda typu IV
Wino
Fluorometria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS313-16
Oznaczanie kwasów organicznych i anionów mineralnych w winach metodą chromatografii jonowymienną; metoda typu IV
Wino
IC
Puradisc PES 0.45µm
OIV-MA-AS313-17
Oznaczanie kwasu szikimowego w winie metodą HPLC i detekcją UV; metoda typu II
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS313-19
Oznaczanie głównych kwasów organicznych i siarczanów w winach metodą elektroforezy kapilarnej; metoda typu II dla kwasów organicznych; metoda typu III dla siarczanów
Wino
Elektroforeza kapilarna
RC55 RC 0.45µm;
CN 0.45µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-AS313-20
Oznaczanie zawartości kwasu sorbowego; benzoesowego i salicylowego w winie metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej; metoda typu IV
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS313-22
Równoczesne oznaczanie kwasu L-askorbinowego i kwasu D-izoaskorbinowego (kwasu erytrobowego) w winie metodą HPLC i detekcji UV; metoda typu II
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC58 RC 0.2µm
OIV-MA-AS315-01
Aldehyd octowy; metoda typu IV
Wino
Spektrometria
Grade 2
Grade 2V
Grade 5
Grade 5V
OIV-MA-AS315-05A
Hydroksymetylofurfural (HMF); metoda typu IV
Wino
Kalorymetria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS315-07B
Badanie sztucznych substancji słodzących; metoda typu IV
Wino
-
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS315-10
Pomiar ochratoksyny A w winie po przejściu przez kolumnę immunoafektywną i HLPC z detekcją fluorescencyjną; metoda typu II
Wino
HPLC
GF/A
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS315-11
Oznaczanie metodą HPLC dziewięciu głównych antocyjanów w winie czerwonym i różowym; metoda typu II
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS315-18
Analiza amin biogennych w moszczu i winach metodą HPLC; metoda typu II
Wino
HPLC
RC55 RC 0.45µm;
CN 0.45µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-AS315-24
Oznaczanie lizozymu w winie metodą wysokosprawnej elektroforezy kapilarnej; metoda typu IV
Wino
Elektroforeza kapilarna
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS322-12
Kryteria dla metod ilościowego oznaczania ołowiu w winie; metoda typu II
Wino
-
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-AS323-01A
Oznaczanie arsenu w winie metodą absorpcyjne spektrometrii atomowej; metoda typu IV
Wino
Spektrometria ASA
Grade 40
Grade 41
Grade 42
OIV-MA-AS323-08
Oznaczanie pozostałości pestycydów w winie po ekstrakcji z zastosowaniem metody Quechersa; metoda typu II
Wino
GC/MS; LC/MS
Puradisc NYL 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS323-09
Oznaczanie natamycyny w winach; metoda typu IV
Wino
HPLC
Puradisc PTFE 0.2µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-AS4-01
Analiza mikrobiologiczna win i moszczu. Wykrywanie; różnicowanie i oznaczanie liczby mikroorganizmów; metoda typu IV
Wino
Analiza mikrobiologiczna
ME24 MCE 0.2µm z siatką
ME25 MCE 0.45µm z siatką
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-BS-04
Referencyjna metoda oznaczania rzeczywistej objętościowej zawartości alkoholu w napojach spirytusowych pochodzenia winiarskiego: pomiar metodą densytometrii elektronicznej; metoda typu II
Wino
Densymetria elektroniczna
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-BS-06
Gęstość alkoholi i napojów alkoholowych metodą densymetrii elektronicznej
Wino
Densymetria elektroniczna
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-BS-08
Spektroskopia w bliskiej podczerwieni
Wino
Spektroskopia
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-BS-11
Oznaczanie zawartości cukrów w napojach spirytusowych pochodzenia winiarskiego; metoda typu II
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-BS-16
Oznaczanie głównych związków wyekstrahowanych z drewna podczas dojrzewania napojów spirytusowych pochodzenia winiarskiego; metoda typu II
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-BS-26
Pomiar intensywności barwy; metoda typu IV
Wino
Spektrometria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-BS-27
Wyznaczanie charakterystyki chromatycznej; metoda typu IV
Wino
Spektrometria
Grade 2
Grade 2V
Grade 597
Grade 597 1/2
OIV-MA-BS-28
Pomiar mętności metodą nefelometryczną; metoda typu IV
Wino
Metoda optyczna
CN 0.1µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-F1-02
Hydroksymetylofurfural (HMF) metodą wysokosprawnej chromatografii cieczowej; metoda typu IV
Wino
HPLC
Puradisc H-PTFE 0.45µm
Puradisc PVDF 0.45µm
Vacuguard
RC55 RC 0.45µm
OIV-MA-F1-08
Właściwości chromatyczne; metoda typu IV
Wino
Spektrometria
RC55 RC 0.45µm;
CN 0.45µm membrany
Vacuguard
OIV-MA-F1-13
Specyficzne metody analizy cukru gronowego; metoda typu IV
Wino
Spektrometria
Grade 4