+48 91 462 23 23
biuro@s-und-s.pl
Produkty
Filtry celulozowe
Filtry jakościowe
Filtry ilościowe
Filtry szklane i kwarcowe
Filtry membranowe
Filtry strzykawkowe
Filtry kapsułowe
Lejki filtracyjne i zestawy
Jednostki filtracyjne
Podłoża w ampułkach
Filtry wirówkowe
Mikropłytki filtracyjne
Produkty laboratoryjne
Gilzy
Immunodiagnostyka
Produkty specjalne
Aplikacje
Środowisko
Monitoring powietrza
Monitoring wody
Analizy gleby
Żywność i napoje
Produkcja bioetanolu
Analizy browarnicze
Przemysł
Przemysł cukrowniczy
Analizy cementu
Przemysł wydobywczy
Analizy mikrobiologiczne
Farmacja i biotechnologia
Analizy HPLC
Filtracja tangencjalna
Hodowle komórkowe
Oczyszczanie białek
Testy uwalniania
Filtracja laboratoryjna
Analiza mikroplastiku
Filtracja membranowa
Wsparcie
e-Katalog
Whatman™ Filter Selector
Metody i normy Whatman™
Jak dobrać filtr Whatman™
Materiały do pobrania
Nasza firma
Jak zamawiać?
Zrównoważony rozwój
Historia
Kontakt
Polityka prywatności
News
Standard MEBAK
Mitteleuropäische Brautechnische Analysenkommission
Metoda
Nazwa metody
Typ próbki
Technika analityczna
Polecany produkt
MEBAK 1.2
Intensywno
ść
zacieru
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..3.1
Ekstrakt rozpuszczalny przez wyciskanie
Piwo
Areometria
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..3.2
Ekstrakt rozpuszczalny przez p
ł
ukanie (EBC)
Piwo
Areometria
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..4.1
Dost
ę
pna pozosta
ł
o
ść
ekstraktu
Piwo
Wa
ż
enie
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4..4.2
Dost
ę
pna pozosta
ł
o
ść
ekstraktu (diastaza)
Piwo
Wa
ż
enie
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.4.5
Zawartość jodu
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 1.6.2
Ciała stałe (Metoda Fielda)
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 1.6.3
Zimny osad
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 2V. 320-mm
GF/C. 50-mm
3-Piece Filter Funnel. 70-mm
MEBAK 100.02.020
Zawarto
ść
lipid
ó
w
Piwo
Analiza Soxhleta
Gilzy celulozowe. 22x80
MEBAK 100.06.110
Kolor p
ł
ynu
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 110.27.661
Zdolno
ść
do kie
ł
kowania
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 589/2. 90-mm
MEBAK 110.29.612
Energia kie
ł
kowania wg Aubry
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 589/1. 90-mm
Grade 3644. 280x340
MEBAK 110.30.612
Energia kie
ł
kowania wg Schofelda
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.32.612
Energia kie
ł
kowania wg BRF
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.33.612
Energia i kie
ł
kowania wg EBC
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.34.612
Wra
ż
liwo
ść
na wod
ę
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 1. 85-mm
MEBAK 110.35.020
Zdolno
ść
wch
ł
aniania wody
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Badanie materia
ł
u siewnego
Grade 597 1/2. 500-mm
MEBAK 110.41.030
Azot
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 110.43.170
β-Glukan
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Fluorometryczna
GF/C. 70-mm
MEBAK 110.44.090
Identyfikacja odmian
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Elektroforeza
ż
elowa
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.10.2
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - molarno
ść
Piwo (brzeczka)
Oznaczanie molarno
ś
ci
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.10.2
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - molarno
ść
Piwo
Oznaczanie molarno
ś
ci
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.10.3.2.1
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - zawarto
ść
w
ę
glowodan
ó
w/glukozy
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.10.3.2.1
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - zawarto
ść
w
ę
glowodan
ó
w/glukozy
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.10..3.3
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - zawarto
ść
glukozy
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.10..3.3
Analiza warto
ś
ci od
ż
ywczych - zawarto
ść
glukozy
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.11
Witamina B1 i B2
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.11
Witamina B1 i B2
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.12
pH
Piwo (brzeczka)
pH
Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.12
pH
Piwo
pH
Grade 2V. 320-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.12.1
Kolor - wizualnie
Piwo (brzeczka)
Wizualna
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 2.12.1
Kolor - wizualnie
Piwo
Wizualna
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 2.12.2
Kolor - spektroskopowo
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 2.12.2
Kolor - spektroskopowo
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 2.14
M
ę
tno
ść
Piwo (brzeczka)
Wizualna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.14
M
ę
tno
ść
Piwo
Wizualna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.14..2.2
M
ę
tno
ść
- test alkoholowy
Piwo (brzeczka)
Wizualna
Grade 1V. 125-mm
MEBAK 2.14..2.2
M
ę
tno
ść
- test alkoholowy
Piwo
Wizualna
Grade 1V. 125-mm
MEBAK 2.14..2.5
Reakcja Esbacha
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.14..2.5
Reakcja Esbacha
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.1
Potencja
ł
redukuj
ą
cy - spektroskopowo
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.1
Potencja
ł
redukuj
ą
cy - spektroskopowo
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.2
Czasowy test wska
ź
nikowy
Piwo (brzeczka)
Wizualna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.15.2
Czasowy test wska
ź
nikowy
Piwo
Wizualna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.16.3
Taniny (garbniki)
Piwo (brzeczka)
Taninometr
Grade 1V. 125-mm
MEBAK 2.16.3
Taniny (garbniki)
Piwo
Taninometr
Grade 1V. 320-mm
MEBAK 2.17.3
Substancje gorzkie w chmielu
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.17.3
Substancje gorzkie w chmielu
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.17.4
Ksantohumol
Piwo (brzeczka)
HPLC
GD/X. 0.45-µm. RC
Mini-Uniprep. RC.. 0.45
µ
m
MEBAK 2.17.4
Ksantohumol
Piwo
HPLC
GD/X. 0.45-µm. RC
Mini-Uniprep. RC.. 0.45
µ
m
MEBAK 2.20.1
Filtrowalno
ść
piwa - membrany
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.20.1
Filtrowalno
ść
piwa - membrany
Piwo
Wa
ż
enie
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.20.2
Filtrowalno
ść
piwa - test Raible
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.20.2
Filtrowalno
ść
piwa - test Raible
Piwo
Wa
ż
enie
Membrany z azotanu celulozy. 0.2µm. 47-mm
MEBAK 2.21..3.2
Produkty uboczne fermentacji - kwas kumarowy i ferulowy
Piwo (brzeczka)
HPLC - chromatografia fazy odwr
ó
conej z detekcj
ą
UV
Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
MUP
MEBAK 2.21..3.2
Produkty uboczne fermentacji - kwas kumarowy i ferulowy
Piwo
HPLC - chromatografia fazy odwr
ó
conej z detekcj
ą
UV
Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
MUP
MEBAK 2.21..3.3
Produkty uboczne fermentacji - 2-metoksy-4-winylofenol i 4-winylofenol
Piwo (brzeczka)
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Membrany NC. 0.45
µ
m. 50-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45
µ
m
MEBAK 2.21..3.3
Produkty uboczne fermentacji - 2-metoksy-4-winylofenol i 4-winylofenol
Piwo
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45
µ
m
MEBAK 2.21..7.2
Kwasy organiczne
Piwo (brzeczka)
Chromatografia jonowa - anionowymienna
Membrany z regenerowanej celulozy. 0.45-µm. 47-mm
MEBAK 2.21..7.2
Kwasy organiczne
Piwo
Chromatografia jonowa - anionowymienna
Membrany z regenerowanej celulozy. 0.45-µm. 47-mm
MEBAK 2.21..7.2
Kwasy organiczne
Piwo
Chromatografia jonowa - anionowymienna
Membrany z regenerowanej celulozy. 0.45-µm. 47-mm
MEBAK 2.21..8.1
Dwutlenek siarki - enzymatycznie
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.21.8.1.
Dwutlenek siarki - enzymatycznie
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.21..8.3
Dwutlenek siarki - CFA
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.21..8.3
Dwutlenek siarki - CFA
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.22.1
Chlorki. siarczany. azotany. fosforany
Piwo (brzeczka)
Chromatografia jonowa
Membrany nylonowe. 0.45-µm
Anotop IC 25. 0.2-µm
MEBAK 2.22.1
Chlorki. siarczany. azotany. fosforany
Piwo
Chromatografia jonowa
Membrany nylonowe. 0.45-µm
Anotop IC
MEBAK 2.22.3
Azotany
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.22.3
Azotany
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.22.5
Siarczany
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Membrany z azotanu celulozy. 3-µm. 47-mm
MEBAK 2.22.5
Siarczany
Piwo
Grawimetria
Membrany z azotanu celulozy. 3-µm. 47-mm
MEBAK 2.24
Substancje mineralne
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.24
Substancje mineralne
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.24.1
S
ó
d
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.1
S
ó
d
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.12
Sk
ł
adniki mineralne - ICP
Piwo (brzeczka)
Spektrometria mas sprz
ęż
ona z plazm
ą
wzbudzan
ą
indukcyjnie
Puradisc 0.45-µm. PVDF
GD/XP 0.45-µm. PVDF
MEBAK 2.24.12
Sk
ł
adniki mineralne - ICP
Piwo
Spektrometria mas sprz
ęż
ona z plazm
ą
wzbudzan
ą
indukcyjnie
Puradisc 0.45-µm. PVDF
GD/XP 0.45-µm. PVDF
MEBAK 2.24.2
Potas
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.2
Potas
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.3
Magnez
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.3
Magnez
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.4
Wap
ń
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.4
Wap
ń
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.5
Mangan
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.5
Mangan
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..6.1
Ż
elazo
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..6.1
Ż
elazo
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.1
Mied
ź
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.1
Mied
ź
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.2
Sk
ł
adniki mineralne - Mied
ź
(spektroskopowo)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24..8.2
Sk
ł
adniki mineralne - Mied
ź
(spektroskopowo)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.9
Cynk
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.24.9
Cynk
Piwo
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.26..6.2
Sk
ł
adniki mineralne -
Ż
elazo (spektroskopowo)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.26..6.2
Sk
ł
adniki mineralne -
Ż
elazo (spektroskopowo)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 2.5.1
β-Glukan (wielkocz
ą
steczkowy)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.5.1
β-Glukan (wielkocz
ą
steczkowy)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 589/1. 90-mm
MEBAK 2.5.2
Metoda fluorometryczna (EBC)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
GF/C. 70-mm
MEBAK 2.5.2
Metoda fluorometryczna (EBC)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
GF/C. 70-mm
MEBAK 2.6..1.1
Azot og
ó
lny (metoda Kjeldahla)
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 2.6..1.1
Azot og
ó
lny (metoda Kjeldahla)
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 2.6.2
Azot og
ó
lny skoagulowany
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 127-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.6.2
Azot og
ó
lny skoagulowany
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 127-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.6..3.1
Frakcjonowanie azotu (z siarczanem magnezu)
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 589/1. 90-mm
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6..3.1
Frakcjonowanie azotu (z siarczanem magnezu)
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 589/1. 90-mm
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6..3.2
Frakcjonowanie azotu (z kwasem fosfomolibdenowym)
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6..3.2
Frakcjonowanie azotu (z kwasem fosfomolibdenowym)
Piwo
Analiza Kjeldahla
Grade 589/2. 110-mm
MEBAK 2.6.4.1.2
Aminokwasy
Piwo (brzeczka)
HPLC
Membrany z mieszaniny estr
ó
w celulozy. 0.45-µm. 47-mm
GD/X. PES. 0.45-µm
Mini-Uniprep. PES. 0.45-µm
MEBAK 2.6.4.1.2
Aminokwasy
Piwo
HPLC
Membrany z mieszaniny estr
ó
w celulozy. 0.45-µm. 47-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45-µm
MEBAK 2.6.4.1.3
Aminy
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.6.4.1.3
Aminy
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.1
W
ę
glowodany (w zakresie cukr
ó
w)
Piwo (brzeczka)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.1
W
ę
glowodany (w zakresie cukr
ó
w)
Piwo
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.2
W
ę
glowodany ulegaj
ą
ce fermentacji (EBC)
Piwo (brzeczka)
HPLC
Pop-Top Disc Filter Holder. 13-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.2
W
ę
glowodany ulegaj
ą
ce fermentacji (EBC)
Piwo
HPLC
Pop-Top Disc Filter Holder. 13-mm
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 2.7.4
Oznaczanie w
ę
glowodan
ó
w (metoda enzymatyczna)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4
Oznaczanie w
ę
glowodan
ó
w (metoda enzymatyczna)
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.1
Glukoza i fruktoza
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.1
Glukoza i fruktoza
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4.2.
Sacharoza
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4.2.
Sacharoza
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.3
Maltoza
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.3
Maltoza
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7..4.4
Skrobia
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.4.4.
Skrobia
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.7.5
Analiza cukr
ó
w
Piwo (brzeczka)
HPLC - chromatografia anionowymienna
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
MEBAK 2.7.5
Analiza cukr
ó
w
Piwo
HPLC - chromatografia anionowymienna
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
MEBAK 2.8.1
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce)
Piwo (brzeczka)
Pomiar grawimetryczny
Grade 1. 85-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.1
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce)
Piwo
Pomiar grawimetryczny
Grade 1. 85-mm
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.2
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce i piwie)
Piwo (brzeczka)
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.2
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce i piwie)
Piwo
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.3
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce i piwie) szybka analiza
Piwo (brzeczka)
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.3
Stopie
ń
atenuacji (w brzeczce i piwie) szybka analiza
Piwo
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.4
Atenuacja piwa dojrzewaj
ą
cego i gotowego
Piwo (brzeczka)
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.8.4
Atenuacja piwa dojrzewaj
ą
cego i gotowego
Piwo
Pomiar grawimetryczny
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.9.1
Odgazowanie pr
ó
bki
Piwo (brzeczka)
Odgazowanie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.9.1
Odgazowanie pr
ó
bki
Piwo
Odgazowanie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 2.9..6.3
Gęstość (metoda oscylacyjnej rurki U)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia w bliskiej podczerwieni
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9..6.3
Gęstość (metoda oscylacyjnej rurki U)
Piwo
Spektroskopia w bliskiej podczerwieni
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9..6.4
Analiza termiczna (FermentoStar)
Piwo (brzeczka)
Analiza termiczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9..6.4
Analiza termiczna (FermentoStar)
Piwo
Analiza termiczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9.7
Alkohol (analiza enzymatyczna (EBC))
Piwo (brzeczka)
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 2.9.7
Alkohol (analiza enzymatyczna (EBC))
Piwo
Analiza enzymatyczna
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 200.23.031
Si
ł
a diastatyczna (EBC)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Miareczkowanie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.23.031
Si
ł
a diastatyczna (EBC)
Piwo (s
łó
d)
Miareczkowanie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.111
α-Amylaza (metoda lepko
ś
ciowa)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Grawimetria
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.111
α-Amylaza (metoda lepko
ś
ciowa)
Piwo (s
łó
d)
Grawimetria
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.731
α-Amylaza (metoda EBC)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.24.731
α-Amylaza (metoda EBC)
Piwo (s
łó
d)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.25.283
β-Glukanaza
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Grawimetria
Grade 589/3. 110-mm
MEBAK 200.25.283
β-Glukanaza
Piwo (s
łó
d)
Grawimetria
Grade 589/3. 110-mm
MEBAK 200.29.153
DMS (Siarczek dimetylu)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Chromatografia gazowa - technika headspace
Grade 1V. 320-mm
MEBAK 200.29.153
DMS (Siarczek dimetylu)
Piwo (s
łó
d)
Chromatografia gazowa - technika headspace
Grade 1V. 320-mm
MEBAK 200.31.020
Zmodyfikowany test Carlsberga (metoda Gushinga)
Piwo (j
ę
czmie
ń
)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 185-mm
MEBAK 200.31.020
Zmodyfikowany test Carlsberga (metoda Gushinga)
Piwo (s
łó
d)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 185-mm
MEBAK 200.31.100
Szybki test Gushinga
Piwo
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 200.31.100
Szybki test Gushinga
Piwo (s
łó
d)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 500-mm
MEBAK 203.01.111
Zawarto
ść
jodu
Piwo
Spektroskopia UV/Vis
Grade 597 1/2. 185-mm
MEBAK 205.07.110
Kolor brzeczki/brzeczki gotowanej
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 1V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 205.07.731
Oznaczanie wizualne koloru (EBC)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 1. 90-mm.
Membrany z azotanu celulozy. 0.2
µ
m. 50-mm
MEBAK 205.08.110
Kolor brzeczki gotowanej
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
Grade 1V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 205.09.080
Ca
ł
kowita wydajno
ść
ekstraktu
Piwo (brzeczka)
Reflux
Gilzy z mikrow
łó
kien szklanych. 30x100
MEBAK 205.10.282
Lepko
ść
Piwo (brzeczka)
Lepko
ś
ciomierz
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 205.11.030
Azot
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 40. 240-mm.
Papiery wagowe Kjeldahla
MEBAK 205.13.030
Frakcjonowanie azotu. bia
ł
ka niskocz
ą
steczkowe
Piwo (brzeczka)
Analiza Kjeldahla
Grade 589/2. 110-mm
Grade 589/3. 110-mm
MEBAK 205.16.080
Granica atenuacji
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 597 1/2. 320-mm
Grade 1. 125-mm
MEBAK 205.17.080
Granica atenuacji (metoda EBC)
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 205.18.080
Granica atenuacji (metoda EBC)
Piwo (brzeczka)
Grawimetria
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 205.19.134
Cukry ulegaj
ą
ce fermentacji
Piwo (brzeczka)
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Puradisc 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon.. 0.45
µ
m
MEBAK 205.20.134
Cukry ulegaj
ą
ce fermentacji (EBC)
Piwo (brzeczka)
HPLC
Grade 2V. 320-mm
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
Mini-Uniprep. PP. 0.45
µ
m
MEBAK 205.21.111
Kwas tiobarbiturowy (TBI)
Piwo (brzeczka)
Spektroskopia UV/Vis
GF/C. 70-mm
MEBAK 205.22.131
Kwasy organiczne w brzeczce
Piwo (brzeczka)
HPLC z detekcj
ą
UV
Membrany PTFE. 0.45-µm. 47-mm
Mini-Uniprep. PTFE. 0.45
µ
m
MEBAK 205.24.190
Ż
elazo
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.25.190
S
ó
d
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.26.190
Potas
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.27.190
Wap
ń
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.28.190
Mangan
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.29.190
Cynk
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.30.190
Mied
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 205.31.190
Magnez
Piwo (brzeczka)
Atomowa Spektroskopia Absorpcyjna
Grade 589/1. fa
ł
dowane. 150-mm
MEBAK 206.00.002
Produkcja brzeczki wg procedury dla zacieru Congress Mash
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 207.00.002
Produkcja brzeczki w sta
ł
ej temperaturze zacieru 65 st.
Piwo (brzeczka)
Wa
ż
enie
Grade 597 1/2. 320-mm
MEBAK 262.02.030
Kwasowo
ść
Piwo (s
łó
d)
Miareczkowanie
Grade 2V. 320-mm
MEBAK 267.01.110
Kolor (dla ekstraktu s
ł
odowego palonego)
Piwo (s
łó
d)
Spektroskopia UV/Vis
Membrany z azotanu celulozy. 0.45
µ
m. 50-mm
MEBAK 300.03.901
Chmiel i produkty z chmielu
Piwo (chmiel)
Miareczkowanie
Grade 8 Ruled. 70-mm
MEBAK 300.04.131
α- i β-Kwasy (EBC)
Piwo (chmiel)
HPLC
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
GD/X 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45-µm
MEBAK 311.02.131
izo-α- i β-Kwas (EBC)
Piwo (chmiel)
HPLC (faza odwr
ó
cona)
Membrany nylonowe. 0.45-µm. 47-mm
Swin-Lok Disc Filter holder. 47-mm
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m
MEBAK 321.02.131
Izo-α-. i α- β-Kwasy w chmielu i produktach z chmielu
Piwo (chmiel)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. PES
GD/X 0.45-µm. PES
Mini-Uniprep. PES. 0.45
µ
m
MEBAK 321.03.131
Izo-α- i kwasy zredukowane w chmielu
Piwo (chmiel)
HPLC
Puradisc 0.45-µm. Nylon
GD/X. 0.45-µm. Nylon
Mini-Uniprep. Nylon. 0.45
µ
m